Naj bom za začetek jasen glede dejstva, da se na področje slušalk in kvalitete zvoka ne spoznam tako dobro kot vsi forumaši, ki se sem ter tja bockajo češ, katere slušalke bodo za svojo ceno ponudile največ in katere so le čista plastika okitena s svetovno prepoznavnostjo.

Pri testiranju Sonyjevih Hi-Res slušalk h.ear on sem bil zato pozoren na dve stvari. Kot običajno sta to bili: dizajn in izkušnja. Dizajn me je prepričal že ob prvem stiku. Že sama embalaža s katero se predstavijo slušalke Sony h.ear on obeta zelo veliko in hkrati potrjuje moje pisanje izpred dobrega leta dni, da očitno Sony končno razume, kako predstaviti naprave višjega cenovnega ranga, kar slušalke h.ear on pri predvideni ceni 200 evrov prav gotovo so.

Sony slušalke h.ear on
Slušalke Sony h.ear on odlično tesnijo tudi, ko se znajdeš sredi mesta.

Zvok brez motenj iz okolice

Pravo presenečenje pa je sledilo, ko sem si slušalke prvič nadel in zavrtel eno izmed nepregledne množice skladb v aplikaciji Apple Music. Do tedaj nisem imel pogostih ali dolgotrajnejših stikov s slušalkami, ki bi izolirale zvok iz okolice, zato je bilo dejstvo, da mi niti ob hoji skozi mesto jakosti zvoka na predvajalni napravi ni bilo treba pojačati, pravo olajšanje.

Tako so pri prav vsaki skladbi do izraza prišli tudi nizki toni, ki se pri poslušanju glasbe z običajnimi slušalkami kaj hitro porazgubijo, hkrati pa je nošenje slušalk na ušesih ob udobju, ki ga nudijo blazinice, ki preprečujejo vdor zvokov iz okolice, pravi užitek.

A photo posted by Anže Frantar (@anzefrantar) on

Dizajn kot se šika. Kmalu tudi na ulice?

Seveda pa ne gre pozabiti niti na barvne kombinacije slušalk Sony h.ear on. Ob septembrski predstavitvi na sejmu IFA v Berlinu so pri Sonyju obljubili, da bodo modni navdušenci lahko izbirali med pestro paleto barvnih odtenkov slušalk: modro-zeleno, cian-rdečo, ogljeno črno, zeleno-rumeno in bordo roza.

Tako zaradi kvalitete zvoka, ki ga kot laik na tem področju smatram za odličnega, kot tudi zaradi privlačne oblike, slušalke Sony h.ear on zlahka priporočam vsem, ki se odločajo med pestro izbiro v prej omenjeni cenovni kategoriji. Morda pa je končno čas, da namesto “velikih b-jev” na ulici in v stajlingih končno vidimo tudi kakšen bolj subtilen, minimalističen logotip.