SipSup je unikatno oblikovan družabni kozarec, ki sredstva za zagon zbira na Kickstarterju. Cilj 42-dnevne kampanje je zbrati 30,000 dolarjev. Zbrani znesek bo ekipa mladega ljubljanskega startupa namenila za začetek proizvodnje kozarcev in razvoj mobilne aplikacije, v kateri bodo varno skriti uporabnikovi najljubši ovekovečeni spomini.

SipSup je namenjen Android in iOS uporabnikom. Aplikacija za Android uporabnike deluje s pomočjo NFC (Near Field Communication) tehnologije, aplikacija za iOS uporabnike pa s pomočjo vizualne identifikacije (Visual ID). Dotik kozarca in telefona odpre mobilno aplikacijo, kamor lahko uporabniki “nakapljajo” (drop) svoje spomine in se ob pitju najljubše pijače spominjajo idiličnih trenutkov.

SipSup_Lifestyle_17
Naši vseprisotni pametni telefoni so spremenili fotografijo. Ker so vedno z nami, lahko z njimi ujamemo sleherni trenutek, obenem pa so spremenili naš odnos do fotografij in njihovega pregledovanja.

Po mesecih testiranja in velikem številu prototipov, je SipSup dobil svojevrstno in unikatno obliko. »Dropping moments« oz. polnjenje kozarca s kapljicami ovekovečenih trenutkov je bila inspiracija za dno kozarca, ki ponazarja padec kaplje v vodo. Značilna ukrivljena oblika omogoča dober oprijem kozarca napolnjenega s hladnim pivom, kavo, smutijem ali koktajlom.

Kozarec je oblikovan v sodelovanju s Steklarno Hrastnik in ima Vitrux certifikat, ki zagotavlja, da kozarec tudi pri 3,000 pranjih v pomivalnem stroju ostaja brez prask. Steklo ne vsebuje težkih kovin in dosega sijaj kristala.

SipSup je na Kickstarterju na voljo za $25,00, podporniki pa lahko izbirajo tudi med nagradami z več kozarci in vsebino, ki jim jo na kozarcih pusti SipSup ekipa.