Sonyjev nabor pametnih naprav, ki poganjajo operacijski sistem Android se mi je prikupil že ob lansiranju njihove prve tablice in telefona Xperia. Ob poplavi različnih vmesnikov za omenjen operacijski sistem, so se pri Sonyju namreč za razliko od ostalih znamk modifikacije Androida lotili nekoliko bolj zadržano in s tem navdušili uporabnike, ki prisegajo(mo) na minimalizem.

Za piko na i, pa so se tovrstnega oblikovalskega koncepta lotili tudi pri zunanjosti in že od samega začetka razvoja tabličnih računalnikov in telefonov Xperia stavili na minimalizem.

Xperia Z3 Tablet Compact ohranja tisto, kar je dobro

Tako je tudi pri novem, 8-inčnem tabličnem računalniku, ki sliši na (dolgo) ime: Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Zunanja podoba znova predstavlja minimalizem v dveh barvnih različicah, črni in beli, medtem ko je vmesnik, ki sloni na operacijskem sistemu Android opremljen le s tistimi dodatki, ki tablico Xperia Z3 compact naredijo drugačno od konkurence tudi na tem področju.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact test tablični računalnik 3
Tablični računalnik Sony Xperia Z3 Tablet Compact od uporabnika, ki si želi manjšega (8-inčnega) zaslona ne zahteva kompromisov.

Uporabniška izkušnja je tako pričakovano prijetna, saj je uporabniku na voljo večji del od 3 GB delovnega pomnilnika.

Filmi in glasba v novi perspektivi

Veselje in nasmeh na obrazih vseg glasbofilov in filmofilov bo pri Xperia Z3 Tablet Compact zagotovo narisala drugačna razporeditev zvočnikov, kot smo je vajeni sicer. Novost se namreč skriva v tem, da sta dva zvočnika na tabličnem računalniku pozicionirana na prednji strani, kar izboljša izkušnjo ob poslušanju glasbe in gledanju filmov.

Prav to pa je, sodeč po prednaloženih aplikacijah tudi eden izmed glavnih fokusov Sonyja, ki želi filme svojega studia v kar najboljši luči predstaviti tudi tistim, ki si jih na poti ogledajo na manjših zaslonih.

Da pa bi si vse želene vsebine lahko resnično ogledali kjerkoli že smo, skrbi tudi vodotesnost, ki danes že predstavlja sinonim za vse pametne naprave Xperia. Xperia Z3 Tablet Compact je tako lahko odlična spremljevalka na poletnih dogodivščinah, kjer se uporabniku ni treba bati tega, da bi se ob manjši nerodnosti zmočila in posledično prenehala delovati.

Fotografiranje ob dobrih svetlobnih pogojih

Ne glede na to, kateri izmed najbolj priljubljenih logotipov proizvajalcev zabavne elektronike se sveti na vašem tabličnem računalniku, imajo vsi, ko je govora o fotografiranju eno skupno lastnost. Vsak uporabnik kateregakoli tabličnega računalnika bo namreč kaj hitro ugotovil, da ta ni najboljša izbira za fotografiranje.

Vodotesnost je postala sinonim za pametne naprave Sony Xperia. Nič drugače ni niti pri Sony Xperia Z3 Tablet Compact .
Vodotesnost je postala sinonim za pametne naprave Sony Xperia. Nič drugače ni niti pri Sony Xperia Z3 Tablet Compact .

Medtem ko so fotografije ob dobrih svetlobnih pogojih več kot zadovoljive, se namreč na večini, če ne vseh tabličnih računalnikih zgodi, da se ob malenkost slabši svetlobi končni rezultat bistveno poslabša.

Xperia Z3 Tablet Compact se sicer ponaša z 8.1 megapiksli zadaj in 2.2 megapiksli spredaj, konkurenčna prednost pred ostalimi tablicami pa se poleg programske rešitve za zajemanje fotografij, ki se na vse pretege trudi ponuditi kar najboljšo izkušnjo tudi pri fotografiranju skriva tudi v tem, da lahko z njo zahvaljujoč že omenjeni vodoodpornosti fotografijo ali dve posnamemo tudi pod vodno gladino.