V zadnjem letu sem preizkusil že lepo število pametnih ur in drugih rešitev za sledenje dnevnim aktivnostim, tudi Sonyjeve, a me do zdaj s svojo preprostostjo še nobena ni tako prepričala kot pametna ura Sony SmartBand Talk SWR30. Zakaj?

Razlog se skriva v preprostosti. Gre za pametno uro z zaslonom E-ink, kar je še posebej dobrodošlo ob močni dnevni svetlobi, ko imamo običajno težavo z branjem na digitalnih zaslonih. E-ink se je sicer kot odločilna prednost izkazal že pri bralnikih elektronskih knjig, zato je Sonyjeva odločitev, ta to tehnologijo uporabi pri snovanju nove pametne ure več kot odlična.

V koraku z dnevnimi aktivnostmi

Poleg logične osnovne funkcije, prikazovanja točnega časa, nam pametna ura Sony SmartBand Talk SWR30 ponuja še sledenje dnevnim aktivnostim in opozarjanje na novoprispelo elektronsko pošto, objavah na družabnih omrežjih itd..

Sony SmartBand Talk SWR30 test pametne ure
S pametno uro Sony SmartBand Talk SWR30 si vedno v koraku z aktualnim dogajanjem v digitalnem svetu.

S sledenjem korakov in merjenjem časa, ki ga namenimo športnim aktivnostim nas pametna ura Sony SmartBand Talk SWR30 spodbuja h gibanju. Še več, ob izpolnjenem zastavljenem dnevnem cilju prehojenih ali pretečenih kilometrih te nagradi s posebno medaljo, ki te spodbuja, da naslednji dan namesto dvigala raje izbereš stopnice in števcu korakov dodaš nekaj dodatnih metrov.

Udobno nošenje tudi ponoči

Čeprav sem bil pred testom o tem, da bi uro nosil tudi ponoči nekoliko skeptičen, se je negotovost razblinila že po nekaj urah nošenja, ko ob udobnosti paščka skoraj pozabiš, kaj počiva na tvojem zapestju. SmartBand Talk SWR30 bi lahko preimenovali tudi v nekakšnega spremljevalca kvalitete življenja, saj nam poleg gibanja lahko izmeri tudi čas in kvaliteto spanca.

Sony SmartBand Talk SWR30 test pametne ure grafika
Sony SmartBand Talk SWR30 je za tiste, ki prisegajo na bolj sproščen modni stil lahko tudi odličen modni dodatek.

Vse to seveda v kombinaciji z aplikacijo na telefonu, kjer pa tiči edini minus za SmartBand Talk SWR30. Ta se skriva v omejenosti na operacijski sistem Android. Sonyjeva pametna ura namreč ne bo delovala v povezavi z iOS ali Windows pametno napravo.