V zadnjih izdihljajih letos le pregovorno poletnega meseca avgusta, sem imel v zavetju jutranje meglice na Rogli priložnost testirati avtomobil, ki ga na cesti enostavno ne morete zgrešiti, saj zaradi svoje unikatne oblike, ki jo še dodatno popestrijo inovacije kot je denimo Airbump, glasno opozarja nase.

Citroen C4 Cactus je glasnik nove generacije avtomobilov, ki se na moje veliko veselje obračajo k minimalizmu tudi v notranjosti in tako z izčiščeno armaturno ploščo ponujajo več prostora za nekaj oblikovalske svobode. Gre sicer za koncept, ki smo ga lahko občudovali že pri novem Peugeotu 308, a se je slednji pri Cactusu zahvaljujoč izbranim oblikovnim potezam bistveno izboljšal.

Ker je sopotnikov airbag v Cactusu vgrajen v strop, nam je na voljo več odlagalnega prostora.
Ker je sopotnikov airbag v Cactusu vgrajen v strop, nam je na voljo več odlagalnega prostora.

Ob prvem pogledu na Cactusa, pa ne bo navdušila le odlično izčiščena notranjost, marveč tudi zunanjost, ki tako v urbanem, kot ruralnem okolju vzbuja dobršno mero pozornosti, predvsem zahvaljujoč inovaciji, s katero želi Citroen zmanjšati poškodbe, ki običajno nastanejo med manevriranjem vozil in hkrati dodati tisto oblikovalsko piko na i, zaradi katere novi Citroen popolnoma izstopa iz množice avtomobilov v svojem razredu.

Airbump varuje pred poškodbami

Citroenova inovacija, ki naj bi zmanjšala poškodbe na vozilu imenovana Airbumb med drugim služi tudi kot odličen stilski dodatek s katerim si vozilo zlahka prilagodimo lastnemu okusu (na voljo so štiri barve) in s tem vanj vdahnemo tudi nekaj svojega, individualnega.

Airbumpi varujejo vozilo pred poškodbami ter tako nižajo stroške vzdrževanja.
Airbumpi varujejo vozilo pred poškodbami ter tako nižajo stroške vzdrževanja.

Z Airbumpi, ki so nameščeni na bokih in odbijačih, Cactus združuje stil in funkcionalnost, saj naj bi ti vozilo učinkovito varovali pred vsakodnevnimi poškodbami ter tako pripomogli k bolj brezskrbni vožnji po mestu.

Kot na veliki, udobni zofi

Zaradi arhitekturnega pristopa k oblikovanju vozila lahko v novem Citroenu C4 sedimo še posebej udobno, saj sta sprednja sedeža združena v eno, udobni zofi podobno celoto, ki jo deli premični naslon za roke.

Namesto tisočerih gumbov, 7 palčni zaslon na dotik

Kot bi pričakovali od vozila, ki gleda v prihodnost, na armaturni plošči ne najdemo tisočerih gumbov katerih funkcije med samo vožnjo niti ne uporabljamo, saj te nadomesti 7 palčni zaslon na dotik, ki v svojem vmesniku skriva vse, kar potrebujemo, da se varno in udobno pripeljemo na cilj.

Vse, tudi temperaturo zraka v vozilu tako upravljamo preko zaslona na dotik, ki pa sprva zahteva nekaj spoznavanja, saj tovrstna inovacija v avtomobilski industriji še vedno ni tako pogosta, da bi sistem že ob prvem snidenju obvladovali v celoti.

Vse, tudi temperaturo v vozilu lahko upravljamo preko 7 palčnega zaslona na dotik.
Vse, tudi temperaturo v vozilu lahko upravljamo preko 7 palčnega zaslona na dotik.

Vseeno pa nam že po nekaj minutah preklapljanja med različnimi funkcionalnostmi menija postane jasno, da je ta popolnoma enostaven za uporabo in da bi po nekaj dneh vožnje v Cactusu kaj hitro pozabili, da smo še včeraj za enake naloge obračali in pritiskali fizične gumbe.

Dodatna prednost pri manevriranju vozila v tesnih mestnih ulicah je tudi kamera za vzvratno vožnjo, ki nam stanje za avtomobilom prikaže na zgoraj omenjenem zaslonu, ki kraljuje na sredini armaturne plošče.

Splošni vtis je dober

Čeprav sem za volanom Citroena C4 Cactus sedel le slabi dve uri in sem ga v tem času popeljal tako po asfaltiranih, kot makadamskih cestah v okolici Rogle, je bil splošni vtis med vožnjo dober. Žal pa v tako kratkem času nisem uspel dobiti realne slike o požrešnosti motorja (Citroen obljublja, da se lahko Cactus spusti tudi pod 4 litre na 100 kilometrov), ki bi pokazala, ali se Citroen tudi na tem področju spogleduje s prihodnostjo.

Cactus je avtomobil, ki me je navdušil s svojo preprostostjo, zanimivo oblikovno zasnovo in zenovsko potniško kabino, ki predstavlja pobeg od običajnega. Kaj o njem menite vi?