Na testu: Vikend z BMW X3 xDrive 20d z opremo M Sport

BMW X3 se odlično znajde v vseh pogojih, hkrati pa ohranja užitek v vožnji.

Tokratni test me je dobesedno zapeljal v neznano. Pri BMW Slovenija so mi v test ponudili pravega partnerja za raziskovanje še neraziskanih poti: BMW X3 xDrive 20d verzijo M Sport. V nekaj dneh najinega druženja sva prebrodila različne poti: od avtocest, pa do gozdnih poti prekritih s snegom. Kakšen vtis je napravil name pa v nadaljevanju.

Naj za začetek povem, da živim precej izven mesta. Na lokaciji, ki zna v zadrego spraviti marsikateri mestni avtomobil in prav iz tega razloga je športni terenec tipa BMW X3 s pogonom na vsa štiri kolesa odlična kombinacija v prvih dneh, ko se sneg pojavlja tudi na cestiščih.

Za začetek rutina

A najini prvi kilometri niso bili prav pretirano zahtevni. Zame precej rutinska tura med prestolnico in knežjim mestom je bila odlična za spoznavanje z vsemi funkcijami, ki jih »iks trojka« nudi za večje udobje voznika in sovoznika. Med opaznejšimi gre omeniti že standardno lastnost vozil premijskega razreda, gretje sedežev. Prav slednje je namreč še posebej dobrodošlo, ko zunaj pošteno pritisne mraz.

BMW X3 test
Na rednih rutinskih vožnjah skoraj obvezno poslušam podkaste, zato mi je pomembno, da se infotainment sistem vozila dobro razume tudi s telefonom.

In ker mraz spremljajo krajši dnevi in dolge noči, me je na dan prevzema vozila še pred prihodom domov ujela tema, ki je bila hkrati priložnost za preizkus še ene izjemno dobrodošle funkcije, ki pa je del opcijske opreme vozila: asistenta za dolge luči. Gre za povsem preprosto zadevo, ki pa vozniku prihrani zajeten kos dela. Asistent za dolge luči namreč zaznava kdaj vozimo v naselju oziroma kdaj nam naproti pelje drugo vozilo in v tem primeru iz dolgih luči preklopi na kratke in obratno.

Tako imaš med samo vožnjo vedno optimalen pregled nad cestiščem, medtem ko ti ni treba skrbeti, da ti bo prej ali slej kdo v nasproti vozečem vozilu jezno utripal z lučmi.

Nadaljevanje pa na snegu

Prav v dneh, ko sem vozil BMW X3 je bližnjo okolico pobelil sneg. Ta mi ni dal miru, da ne bi preizkusil kako se na videz precej robustno, a vseeno elegantno vozilo pelje po poteh, ki se še niso spoznale z asfaltom. Na kratko: štirikolesnemu pogonu xDrive sem dal priložnost, da se pokaže in izkaže.

BMW X3
Vožnja po pregovorno slabo vzdrževanih slovenskih cestah je z BMW X3 udobna in zabavna.

In se je. Prvih nekaj kilometrov, ko me je pot vodila še po asfaltni cesti mi X3 ni dal vedeti, da so se temperature spustile krepko pod ničlo in da vozna površina postaja nekoliko spolzka. Višje ko sem se povzpel, slabše je bilo stanje asfalta (razpoke in luknje na naših cestah sicer tako ali tako niso nič novega) zaradi česar sem opazil tisto poglavitno, kar terencu daje prednost pred drugimi avtomobili v podobnih pogojih: blaženje tresljajev.

Vožnja po tipično slabo vzdrževani cesti je bila tako zame kot voznika bistveno bolj udobna kot običajno s tem pa tudi precej zabavna.

Od hiše do smučišča po gozdni cesti

Še posebej pa je vzmetenje in pogon BMW X3 xDrive na preizkušnjo postavila gozdna cesta, po kateri se lahko od doma pa do najbližjega smučišča (Celjska koča) zapeljem v le nekaj minutah. Po sezoni sečnje v gozdu je namreč ravno prav preurejena, da na določenih točkah predstavlja malo večji izziv za običajna vozila, a ne ta X3.

BMW X3
BMW X3 je tudi na snegu zelo stabilen in s tem daje odločen občutek varnosti.

Ob vožnji čez drn in strm se je tako pojavila priložnost za preizkus še ene precej zanimive funkcije, ki pride prav na točno takih cestah: sistem za kontroliran spust. Ta ob vklopu samodejno zavira avto in tako poskrbi za varno vožnjo po tistih bolj strmih cestah.

Notranjost v znamenju črke M

Poleg že omenjenih lastnosti, ki predstavljajo ključne gradnike udobja (ogrevani sedeži, vzmetenje), pa je sam pogled v potniško kabino v znamenju črke M, ki pri Bavarcih označuje športno opremljenost. Testno vozilo je imelo tako značilne športne sedeže s školjkasto obliko, ki vozniku in sovozniku nudijo dodatno bočno oporo, športno podvozje in še nekatere, na prvi pogled nevidne, a pomembne detajle.

Posebnost testnega vozila je bila tudi panoramska streha, ki v potniško kabino prinese zvrhan koš dodatne svetlobe za bolj prijeten ambient, v toplejših mesecih pa nekaj vetra v lase. Notranjost BMW X3 z vsemi podrobnostmi si lahko spodaj ogledaš v 360° pogledu – sliko premikaš z miško (slikano s Samsung Gear 360).

Posebej pohvalna pa je v povezavi z ureditvijo notranjosti tudi preglednost. Ob menjavi voznih pasov tako vsak pogled čez ramo nudi dober uvid v morebitne ovire v mrtvem kotu, kar je pri jeklenih konjičkih običajno prej izjema kot pravilo.

Pod črto: idealen partner na cesti

Če strnem vse vtise, ki so se nabrali med nekaj sto kilometrskim druženjem lahko rečem, da je BMW X3 xDrive 20d idealen partner za vse, ki si želijo pravega udobja v vožnji. Pa naj bo to ob vožnji po avtocesti, mestu ali po brezpotjih.

Sam sem bil še posebej hvaležen odmaknjenosti vozila od tal, enako pa bi verjetno čutili vsi, ki v višino merijo okoli 2 metra, saj dobi voznik občutek, da je pri X3 kot vstopa in izstopa iz vozila narejen posebej zanj.

Ob nekajdnevni vožnji se je bilo zaradi vseh naštetih lastnosti od elegantnega terenca težko posloviti. Prva vožnja v vozilu s priponko xDrive mi je namreč vzbudila tudi željo po vožnji v snežnih razmerah, ki sem se ji pred tem raje izogibal.