Končno. Končno razumem vse ljubitelje visokooktanskih filmov, dirk in razglabljanja o konjih, kilovatih in kar je še teh, za ene bolj, za druge manj impresivnih številk. Trije dnevi z Renault megane R.S. trophy 275 akrapovič so mi odprli oči.

To rumeno čudo sem prevzel v Lescah. Če avtocesta ne bi bila tako spretno zagrajena s protihrupnimi ograjami, bi ga najverjetneje zagledal že z Brnika. Močna, rumena barva namreč služi kot opozorilo češ, to je zver, ki te ne bo pustila hladnega! In res me ni.

Ko sem prvič sedel vanj, je bil občutek nekoliko nenavaden. Nenavaden zato, ker sem vajen udobja, ki ga predstavlja Renault (sam namreč vozim nekoliko daljšo različico testnega vozila, Renault megane grandtour), medtem ko so me tu pričakali športni sedeži, športni volan in gumb, ki ga prvi dan niti nisem opazil, a o tem nekoliko kasneje.

renault megane rs 275 trophy akrapovic-16
Namesto udobja, ki sem ga vajen, me je v meganu rs pričakal športni sedež.

Ob prvem pritisku na gumb start nisem mogel verjeti svojim ušesom. Zvok, ki se je skrival v tem rumenem tehnološkem čudu je končno prišel na plano in popolnoma očaral. Izpušna cev z nalepko, ki je nakazovala na slovensko podjetje znano po vsem svetu je ustvarila občutek, da bi s takim strojem lahko poletel, pa še niti speljal nisem. Akrapovič pač.

Ko 275 konjičev odigra pravo simfonijo

Pot od Lesc do Ljubljane po avtocesti je bila čas za privajanje na nekoliko drugačne občutke, kot sem jih ob vožnji vajen sicer. Ni treba posebej poudarjati, da je vseh 275 konjičev na delu prava simfonija in tistih nekaj deset minut vožnje pri 130 kilometrih na uro je minila kot bi trenil.

A bilo bi škoda, če bi s tako atraktivnim jeklenim konjičkom ostal le na avtocesti, čeprav so me k temu spodbujali vsi radovedni pogledi in delavci na bencinski črpalki, ki so si ob mojem krajšem postanku z vso razpoložljivo radovednostjo ogledali kako od blizu izgleda ta izstopajoča rumena puščica. O meganu R.S. trophy 275 akrapovič in njegovih tehničnih lastnostih so kakopak vedeli že vse.

Nalepka na izpušnem sistemu daje vedeti, da je ta megane nekaj posebnega.
Nalepka na izpušnem sistemu daje vedeti, da je ta megane nekaj posebnega.
Od 0 do 100 v … Ah, ostanimo raje pri 50

Da ne boste zaradi prej zapisanih besed mislili, da sem zato, ker Renault megane R.S. trophy 275 akrapovič zmore v hipu bistveno prekoračiti vse hitrostne omejitve z njim kdaj to tudi dejansko naredil. Že ko sem zapeljal z avtoceste mi je bilo v hipu jasno, da bo z njim največji užitek peljati s hitrostjo do 50 kilometrov na uro in ne meriti sekund, ki bi pretekle med pospeševanjem od 0 do 100 kilometrov na uro.

Če pritisneš na pravi gumb …

Drugi dan testa sem se po tem, ko je prvo navdušenje nekoliko potihnilo poglobil še v vse ostale funkcije, ki jih ima megane R.S..

Tako sem našel gumb R.S., ki je nekoliko slabše viden in ob kliku nanj ponovil celotno spiralo navdušenja prvega dne. Megane R.S. trophy 275 akrapovič je namreč po tem, ko nisem verjel, da je to sploh mogoče, postal še bolj poskočen. Čas je torej bil, da se z njim lotim konkretnih ovinkov.

renault megane rs 275 trophy akrapovic-9
S klikom na gumb R.S. postane megane R.S. trophy še bolj poskočen.
Da je čas za pravo R.S. izkušnjo ti ob kliku na gumb jasno nakaže zvok motorja in izpis na konzoli.
Da je čas za pravo R.S. izkušnjo ti ob kliku na gumb jasno nakaže zvok motorja in izpis na konzoli.
Infozabavni sistem z dodatkom

Za tiste, ki radi ob vožnji avtomobila preverijo tudi vse številke, ki jih meri megane R.S. pa je pravi zadetek v polno tudi infozabavni sistem R-link z dodatkom. Infozabavni vmesnik namreč poleg običajnih funkcij nudi tudi vpogled v vožnjo skozi številke in grafe.

renault megane rs 275 trophy akrapovic-11
Ko je tvoj cilj užitek v vožnji in ne sama destinacija, je še posebej zanimivo spremljati tudi vse podatke o vožnji, ki jih redno beleži infozabavni sistem.

Nekaj ur kasneje, ko sem ob nepopisnem užitku v vožnji ugotovil, da sem ravnokar zapeljal mimo table z napisom Litija, je bil čas, da pod test potegnem črto, prespim zbrane občutke in dan zatem rumeno puščico vrnem tja, kjer sem jo dva dni pred tem tudi prevzel.

Ko ti nekaj manjka …

Ob vračilu vozila pa se je pojavila težava, ki je nikakor nisem pričakoval. Ko sem namreč znova sedel v svojega grandtourja me je kar naenkrat začelo motiti kako zelo udoben je, od vožnji nazaj domov pa sem se le stežka navadil, da ob pritisku na stopalko zaigra simfonija s slabimi 200 konjiči manj.