Zulu Zion – nogavice za ljudi, ki se ne bojijo barv

Zulu Zion nogavice
Navdih za oblikovanje nogavic Zulu Zion zajema širok spekter: od kulture afriških plemen do ulične umetnosti

Barvitost in zanimivi vzorci so značilen podpis znamke Zulu Zion pod katero se podpisujeta Miha in Dijana Rolc. Gre za dizajnerske nogavice ustvarjene za ljudi, ki se ne bojijo barv.

Zulu Zion je tista znamka nogavic, ki se je zelo verjetno dobro spominjate vsi redni sledilci slovenskih projektov množičnega financiranja. Miha in Dijana sta svoje barvite kreacije svetu namreč premierno predstavila prav na Kickstarterju.

Nekaj tisoč parov nogavic kasneje pa ob uspešni spletni prodaji znamko Zulu Zion predstavljata tudi v projektu Štartaj Slovenija in na policah trgovin Interspar. Tam si lahko tako ta poseben odmik od običajnega – barve ki črpajo svojo energijo vse od kulture afriških plemen pa do ulične umetnosti in hiphopa, ogledate tudi od blizu.

zulu zion nogavice
Nogavice Zulu Zion so oblikovane in izdelane v Sloveniji.

Oblikovano in proizvedeno v Sloveniji

Meni najpomembnejša lastnost nogavic Zulu Zion je njihovo poreklo – Slovenija. Trudim se namreč, da poleg meni ljubih ne-barv izbiram čim več kosov, ki so plod domačega oblikovanja in lokalne izdelave. Prav ta kvaliteta pa bogati tudi Zulu Zion, kar je še en razlog več, da jih je vredno podpreti z nakupom, morda tudi kot božično-novoletno darilo za najdražje.

Tako sem se, pa čeprav se trenutno nagibam k bolj monokromatskem stilu in ne-barvam pustil prepričati, da preizkusim par iz kolekcije omenjenih nogavic. Presenetilo me je, kako dobro se prav zaradi svoje igrivosti ujamejo z ostalimi kosi v moji garderobi, ki bo zdaj po dolgem času očitno pridobila tudi nekaj barv.

Znamka Mihe in Dijane je kot že napisano del projekta Štartaj Slovenija, ki skriva več zanimivih svežih podjetniških idej in slovenskim ustvarjalcem odpira pot na prodajne police. V istoimenski oddaji se skupaj predstavlja kar 12 inovativnih zgodb, kar navdaja z optimizmom, da lahko domače znanje in kreativna energija rodi odlične rezultate, ki z lahkoto sežejo tudi prek meja.

Zato se nadejam, da bomo tudi v prihajajočem letu videli več podobno uspešnih zgodb, ki bodo poleg kreativnosti nosile tudi dobro lokalno zgodbo.