Trajnost postaja vedno bolj glasen element pri oblikovanju, kar je seveda še kako dobrodošlo za vse, ki imamo ob misli na sedanjost tudi skrb za prihodnost. V zadnjem letu dni so se potenciala trajnosti in po-uporabe pričele zavedati tudi velike, dobro prepoznavne znamke, ki s tem delajo korak v pravo smer.

Kolekcija je sestavljena iz petih elementov. Fashion Unplugged
Kolekcija Fashion Unplugged je sestavljena iz petih elementov.

Zadnja v nizu teh znamk je Sony. Ta je v sodelovanju z mlado angleško oblikovalko kopalnih oblačil iz trajnostnih virov Diano Auria, združenih pod blagovno znamko AURIA, ustvaril kolekcijo nepogrešljivih potovalnih dodatkov iz recikliranih odvečnih žic slušalk in jo poimenoval Fashion Unplugged.

Kolekcija je sestavljena iz petih elementov. Zanje je oblikovalka navdih črpala v danostih novih tehnologij brezžičnih slušalk h.ear Wireless NC, ki za kakovostni prenos zvoka, kot smo bili sicer vajeni še pred nekaj leti, ne potrebujejo več žične povezave.

113 metrov žice za pet modnih dodatkov. Med njimi tudi etui za očala. Fashion Unplugged
113 metrov žice za pet modnih dodatkov. Med njimi tudi etui za očala.

Pet modnih kosov je sestavljenih iz več kot 113 metrov žic, ki so obarvane v zanimive kombinacije. Žice so se tako skozi zamisli oblikovalke transformirale v: ovitek za potni list, etui za očala, torbo za na plažo, ovitek za telefon in natikače.