20 Chocolate – čokolada iz izbranih kakavovih zrn, ki preseneča

20 Chocolate
Čokolado 20 chocolate sestavljata le dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja.

Verjetno nisem edini, ki ob misli na nekaj sladkega v prvem trenutku vizualizira čokolado. Prav zato so se mi, ko se je v mojem nabiralniku znašla čokolada znamke 20 Chocolate v hipu zasvetile oči. Ta se predstavlja v okviru projekta Štartaj Slovenija in je zato že vzbudila zanimanje marsikaterega ljubitelja čokolade. Tudi mene.

20 Chocolate je znamka za katero stojita Slovenca, Martina in Sebastjan Kalinšek. Njuna skupna podjetniška pot se je začela s težnjo po tem, da bi se kot družina bolj zdravo prehranjevali. Za dosego tega cilja se jima je prehod na presno prehrano zdel najboljša izbira.

Ob želji po bolj zdravih izbirah, pa se kot zaprisežena čokoholika nikakor nista želela odpovedati sladkemu. Da bi se družina ob zdravi prehrani še vedno lahko brezskrbno sladkala, je Martina začela ustvarjati presne torte, leta 2013 pa naredila še korak dlje, ko sta se z možem odločila za šolanje o izdelavi presne čokolade v Angliji.

20 Chocolate
20 Chocolate preseneti s polnim okusom, ki ga pri serijsko proizvedenih čokoladah ne boste našli.

Kot je dobro znano prav vsakemu, ki je svoje kreativne zamisli prelil v podjetniško pot, sta Martina in Sebastjan ob vrnitvi domov zelo težko čakala na prve poskuse uresničevanja svoje zamisli in sprva kar v domači kuhinji, nato pa v posebej za ta namen prirejenem prostoru, pričela z izdelavo presne čokolade, ki jo danes zaradi upravičeno enormnega povpraševanja le stežka ujamemo na policah trgovin Interspar.

Iskreno, 20 Chocolate je nekaj najboljšega

Paket čokoladic 20 Chocolate se je v mojem nabiralniku znašel ravno v času, ko sva oba z Janjo čutila močno željo po sladkem. Tako sem se moral pošteno truditi, da še preden načnem prvo čokolado, naredim tudi nekaj fotografij. Po hitrem fotošutingu pa prvi test. Rezultat: navdušenje.

Še pred prvim grižljajem sem podrobno preučil opis čokolade (Nicaragua) in presenečen ugotovil, da imena posameznih čokolad izhajajo iz države izvora osnovne surovine, kakava. Z veliko podjetniško in kreativno vnemo tako nastajajo štirje aromatični okusi: Nicaragua, Cuba, Ecuador in Santo Domingo.

Presenečenje ob okušanju čokolad pa je tudi njihova sestava. Surovini v vsaki čokoladi sta le dve: kakav in nekaj kokosovega sladkorja. Predelava sestavin se zgodi v Sloveniji, in sicer vse od začetne faze praženja in obdelave zrn pa do končne izdelave.

20 Chocolate čokolade bodo torej krive, da me bodo v prihodnje lila čokolada in njej podobne težko premamile v to, da odstopim od okusa s katerim sta me prepričala Martina in Sebastjan. Bravo!