Poletna modna šola Art Alchemy 2
Delavnica je še posebej zanimiva za mlajša dekleta, ki se rade lepo oblečejo in ki jih pritegne modno ustvarjanje.

Poletna modna šola je enotedenski poletni tečaj, kjer se ob pomoči modne oblikovalke naučiš ne le narisati, ampak tudi sešiti modno kreacijo, ki si jo čisto sama zamisliš in zanjo izbereš material po svojih željah.

V sproščenem zabavnem vzdušju in v majhni skupinici ustvarjalnih deklet vedno nastanejo čudoviti izdelki, ki jih potem lahko nosimo še dolgo zatem, ko nas vprašajo, kje smo izdelek kupile pa zadovoljno povemo, da ga ni mogoče kupiti, ker smo ga izdelale same.

Za razvoj kreativnosti in ročnih spretnosti

Med poletnimi počitnicami se je najlaže zaposliti z računalniki, telefoni, igricami, televizijo in podobnim. A vendar v mladostniškem obdobju ključno, da razvijate lastno kreativnost in ustvarjate z rokami, saj na ta način gradite nove povezave v možganih, ki se v zgodnji fazi razvoja izoblikujejo za vse življenje, pa še zabavno je!

Poletna modna šola Art Alchemy 2
Na tečaju bomo po korakih spoznali, kako nastane oblačilo in modni dodatek, od začetne skice pa vse do šivanja končnega modela.

Delavnica je še posebej zanimiva za mlajša dekleta, ki se rade lepo oblečejo in ki jih pritegne modno ustvarjanje, saj se bodo imele priložnost za cel teden preleviti v modne oblikovalke, domov pa ne bodo odšle le z novim znanjem znanjem in novimi kreacijami, ampak tudi s spomini na čudovito, brezskrbno ustvarjalno poletje.

Modna šola: od začetne skice do šivanja končnega izdelka

Na tečaju Poletna modna šola bomo po korakih spoznali, kako nastane oblačilo in modni dodatek, od začetne skice pa vse do šivanja končnega modela.

Pri tem se naučimo risanja kolekcije in izdelave preprostega kroja, se spoznamo s tekstilnimi materiali, naučimo osnov šivanja na dva različna stroja – stroj za tkanine in stroj za pletenine (overlock), naučimo tehnik, ki jih uporabljamo pri izdelavi modnih dodatkov, predvsem pa pustimo kreativnosti da pride na plano.

Več o delavnici si lahko ogledaš na spletni strani Art Alchemy Poletne modne šole, ki jo vodi Janja Videc.