Tina in Blaž iz OSM films sta na film ujela utrinke dogajanja na Festivalu Flow. Zapisala sta slednje: Festivala Flow smo se neznansko razveselili, saj nam na INmusic festival v Zagreb tik pred Flowom ni uspelo iti, zato so bili trije vremensko pisani dnevi z zvrhano mero dobre muzike, druženja ob gurmanskih prigrizkih, predvsem pa veliko snemanja in nekaj manj fotkanja več kot dobrodošli.

Odprtje in popoldansko dogajanje smo v petek zamudili, vendar je večer pričaral svoje. Težko bi kako drugače opisali kot: ‘flow’ na festivalu je bil OSM! Na mestu. Kot se spodobi. Privlačno. Dinamično. Urbano. Fotogenično. Prijetno. Šik. In ko smo drugi festivalski dan kljub nevihti ujeli tudi dnevno dogajanje, je bilo zadovoljstvo polnovredno.

Čeprav smo pri snemanju pogrešili nekoliko večjo maso ljudi, je naša kamera ujela pravi flow in glasbeni duh, ki je na naših tleh tako zelo potreben. Kakorkoli. Po tridnevnem lovu na nepozabne in iskrive festivalske trenutke je sledila montaža par sto posnetkov. Nismo pretiravali, zato je bilo sestavljanje malce lažje.

Na začetku se je sicer zataknilo pri izbiri glasbe, saj smo bili po nastopu domačega tandema New Wave Syria odločeni, da bo še en njihov komad romal v enega od našh videov, vendar smo najprej izbrali napačnega. Če si torej pri montaži kdaj pulite lase, ker kaj ne gre lepo skupaj – rešitev je lahko tudi menjava glasbe. In prav ta je bila tudi glavni krivec za tisti ta pravi flow na festivalu. Edo Maajka, Jose Gonzales, Metronomy, Run The Jewles, Pet Shop Boys, Róisín Murphy, Caribou, Derrick May, Dixon, Recondite, Bonobo in drugi so svoje delo opravili po ‘OSMsko’. So go with a ‘flow’, it’s OSM!

O projektu OSM minutes of 2015

S prvim videom Rise smo januarja začeli s celoletnim projektom OSM minutes of 2015. Zunaj je namreč svet, ki kar kliče po tem, da je del tega, zato vsak teden pokažemo približno minuto njegovega življenja. 53 videov v enem letu je kar zalogaj, toda najbolj OSM doslej. Opazujemo, raziskujemo, navdihujemo in ustvarjamo nekaj zares OSM!
FLOW. je 25. video projekta OSM minutes of 2015.

Video: OSM films
Kamera: Tina Lagler & Blaž Miklič & Katarina Derganc
Montaža: Tina Lagler
Barvna korekcija: Blaž Miklič
Glasba: New Wave Syria – Beat Me Up
Produkcija: OSM films
OSM minutes of 2015 je nekomercialen projekt neodvisne produkcije.