Andrej Tarfila med zmagovalci fotografskega natečaja Sony World Photography Awards

Andrej Tarfila je s fotografijo Cerkev na poljih Sorškega polja zmagal v kategoriji »Potovanje« odprtega tekmovanja največjega mednarodnega fotografskega natečaja na svetu. Sony World Photography Awards
Andrej Tarfila je s fotografijo Cerkev na poljih Sorškega polja zmagal v kategoriji »Potovanje« odprtega tekmovanja največjega mednarodnega fotografskega natečaja na svetu.

Svetovna fotografska organizacija (World Photography Organisation), ki organizira največje fotografsko tekmovanje na svetu Sony World Photography Awards, je razglasila zmagovalce v trinajstih odprtih in mladinskih kategorijah.

V kategoriji »Potovanje« odprtega tekmovanja je zmagal Slovenec Andrej Tarfila s fotografijo Cerkev na poljih Sorškega polja. Andrej je tretji Slovenec, ki se je od leta 2007, odkar poteka omenjeno tekmovanje, uvrstil med zmagovalce.

Na tekmovanju Sony World Photography Awards 230-tisoč fotografij

V tri posamezna tekmovanja fotografskega natečaja »Sony World Photography Awards«, odprtem, mladinskem ter tekmovanju za profesionalce, je bilo letos uvrščenih rekordnih 230.103 prijavljenih fotografij iz 186 držav, od tega v prvih dveh skupaj 103.005 fotografij, med katerimi so izbrali zmagovalce desetih kategorij odprtega tekmovanja in tri zmagovalce mladinskega tekmovanja, kamor so se lahko prijavili mladi, stari med 12 in 19 let.

2. mesto na nacionalnem tekmovanju SWPA je zasedla Anja Matko. Sony World Photography Awards
2. mesto na nacionalnem tekmovanju SWPA je zasedla Anja Matko.

Zmagovalci prihajajo z vsega sveta, najmlajši pa je star komaj 12 let. Skupini strokovnjakov v žiriji je predsedoval Jael Marschner, nekdanji urednik fotografij v Time Out London/Sunday Times Travel.

Zmagovalec vsake kategorije prejme najnovejšo Sonyjevo digitalno fotografsko opremo, njihove fotografije pa bodo na ogled na razstavi Sony World Photography Awards 2016 v Somerset House v Londonu od 22. aprila do 8. maja in objavljene v knjižni izdaji fotografij s Sonyjevega natečaja (Sony World Photography Awards book).

V London po naziv fotograf leta?

Zmagovalci posameznih kategorij tekmovanja medsebojno tekmujejo tudi za naziv fotografa leta; posamezna zmagovalca bosta razglašena na gala slovesnosti Sony World Photography Awards v Londonu 21. aprila.

3. mesto na nacionalnem tekmovanju SWPA je zasedel Edvard Badri Štorman. Sony World Photography Awards
3. mesto na nacionalnem tekmovanju SWPA je zasedel Edvard Badri Štorman

Zmagovalci vseh kategorij se bodo tako zbrali v Londonu, kjer bodo prevzeli svoje nagrade, fotograf leta pa bo prejel še 5.000 ameriških dolarjev nagrade.