Na testu: laki za nohte Models Own

Linija izdelkov Models Own ponuja široko paleto različnih barvnih odtenkov lakov za nohte, med drugim tudi takšne s posebnimi efekti. V to kategorijo spadajo laki, ki zasijejo v več odtenkih hkrati, takšni z raznobarvnimi bleščicami, laki v svinčniku za slikanje po nohtih in celo takšni z mikrokroglicami za 3-D efekt na nohtih. Izbira je vsekakor precej obsežna, vendar sem za testiranje kljub vsemu izbrala klasične barvne odtenke v umazano beli, kožni, vijolični ter zame osebno nepogrešljivi rdeči barvi, saj nad raznoraznimi eksperimenti na nohtih nisem ravno navdušena.

laki za nohte models own 4

Najpomembnejša lastnost pri lakih za nohte je poleg všečnih barvnih odtenkov zagotovo obstojnost, za marsikatero žensko je verjetno ravno slednje merilo kvalitete. Pri znamki Models Own je obstojnost v primerjavi s produkti istega cenovnega razreda precej dobra, pozitivno me je presenetilo tudi hitro sušenje.

Praktičnost in vizualna podoba

Stekleničke z vsebino laka se mi zdijo praktične, tudi kar se tiče vizualne podobe je embalaža zadovoljiva, zmotila me je le oblika čopiča, ki je kar malo preveč tanka za natančno nanašanje. Oblika čopiča je moteča predvsem pri zelo svetlih odtenkih, kot je na primer bela, saj se lahko hitro zgodi, da na nohtih ostanejo vidni sledovi potez s čopičem.

Navdušuje dobra prekrivnost

Poleg pestre izbire barvnih odtenkov, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase, me je pri lakih Models Own najbolj navdušila odlična prekrivnost, saj niti pri svetlih odtenkih ni potreben dvojni nanos, kar se sicer pogosto dogaja. Še zlasti pri belem laku, ki je v vseh pogledih najbolj delikaten, saj se vsaka nepravilnost pri nanosu zelo hitro opazi, poleg tega sem dolgo iskala popoln bel odtenek zase in sedaj sem ga končno našla.