Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ) po dveh edicijah napoveduje že tretjo izdajo. Tudi ta se bo zgodila v ljubljanskem Cankarjevem domu. Od 22. oktobra se bo tako v osrednji slovenski kulturni ustanovi poleg modnih revij zvrstil tudi obetajoč spremljevalni program.

Na modnih brveh se bodo tokrat poleg pričakovanega – kolekcij za pomlad in poletje 2017, predstavile tudi t.i. See now / Buy now kolekcije. To je po mojem mnenju izvrstno pisano na kožo prav domačim modnim oblikovalcem, ki lahko svoje kreativne zamisli tako v hipu preslikajo na ulico.

MBFWLJ
Modni oblikovalci bodo ob predstavitvi svojih kolekcij na MBFWLJ dobili tudi ekskluzivno priložnost za trženje in prodajo svojih oblačil v Berlinu.

Snovalci Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana v spremljevalnem programu napovedujejo: fotografsko razstavo, modni performans, filmoteko in podelitev Mercedes-Benz Fashion Award, oktobrska edicija MBFWLJ, pa bo v Cankarjev dom privabila ne le oblikovalce iz Slovenije, marveč tudi iz regije in Evrope.

MBFWLJ odpira vrata v Berlin

Modni oblikovalci bodo ob predstavitvi svojih kolekcij na MBFWLJ dobili tudi ekskluzivno priložnost za trženje in prodajo svojih oblačil v Berlinu. Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana s tem poleg strokovnih, umetniških in prijateljskih vezi v sebi nosi še mednarodni gospodarski pogon in platformo za lažji skok domačega oblikovanja čez mejo.