Recept: Čokolada s sezamom in goji jagodami

Čokolada. Pregreha, ki se ji je težko upreti. Pa jo znaš narediti sam?
Čokolada. Pregreha, ki se ji je težko upreti. Pa jo znaš narediti sam?

Vsak čokoholik dobro ve, da lahko pomanjkanje čokolade privede v hudo krizo, zato se splača poznati recept, ki ti omogoča, da si jo, namesto da bi ponjo venomer zašel v trgovino, pripraviš kar sam.

No, tudi v tem primeru bo treba v trgovino, a se boš iz nje vrnil z nekoliko manj slabe vesti kot sicer. Čokolada o kateri pišem je namreč povsem brez belega sladkorja in zato, če sicer preferiraš vijolično rešitev za sladkosnede, pravi balzam za tvoje telo.

Gre namreč za čokolado, ki jo naredimo s pomočjo kakavovega masla, kakava v prahu, sezamovih semen, kokosovega sladkorja goji jagod in cimeta.

Za sladkanje z izvrstno, doma narejeno čokolado potrebuješ:

Postopek izdelave je enostaven, tako kot sestavine. Vse sestavine, razen goji jagod zmešaš skupaj v skledi. Homogeno zmes nato enakomerno razporediš po pekaču na katerega pred tem položiš peki papir, da preprečiš prijemanje. Čokolado nato okrasiš še z goji jagodami in postaviš v hladilnik za 8 ur, da se ohladi in strdi.

Čokolado moraš tudi po osmih urah, če jo seveda vse ne poješ že v prvi etapi, še vedno hraniti v hladilniku, saj se v nasprotnem primeru kakavovo maslo na višji temperaturi prične topiti, s tem pa se lahko predčasno posloviš tudi od svoje slastne čokolade.