Že kar nekaj časa je minilo, odkar sem za Ulični stil testirala svoj zadnji izdelek in kljub temu, da bi se lahko kaj hitro ujela v kolesje lepotnega bloganja, saj nama je vse več znamk pošiljalo svoje izdelke, sem se odločila za iskrenost do sebe in posledično do vseh vas in postavila meje.

Testirati sem želela zgolj izdelke, ki so že v osnovi skladni z mojo filozofijo. Izdelke pri katerih je na prvem mestu uporaba naravnih, organskih sestavin, skladno z mojo ozaveščenostjo, pa je rasla tudi pozornost na dejstvo, ali znamka svoje izdelke testira na živalih.

Organske sestavine in spoštovanje narave

Pred leti, ko sem prvič odkrila podatke o škodljivosti konvencionalnih kozmetičnih sestavin, me je tako pretreslo, da sem vso svojo kozmetiko dobesedno zabrisala v smeti in se podala na pot raziskovanja naravne kozmetike. Trdno sem bila odločena, da si moje telo zasluži le sestavine, ki ga bodo maksimalno podprle, saj ni pomembno le kaj damo v telo, ampak tudi kaj damo na telo. Koža je le naš največji organ in slej ko prej se obrestuje, kako skrbimo zanjo.

Melvitin očiščevalni fluid za matiranje me je našel ravno v pravem trenutku, ko so se pričeli toplejši dnevi in sem se začela spraševati, kateri izdelek za matiranje naj izberem.
Melvitin očiščevalni fluid za matiranje me je našel ravno v pravem trenutku, ko so se pričeli toplejši dnevi in sem se začela spraševati, kateri izdelek za matiranje naj izberem.

Pri Melviti me ni prepričala le izbira organskih sestavin, saj njihova filozofija zajema še mnogo več navdušujočih dejstev. Melvita skrbno izbira sestavine za svoje formule. Prednost daje lokalnim, trajnostnim oskrbovalnim verigam in organskim sestavinam, ki so pridobljene v skladu z načeli pravične trgovine, optimizira embalaže izdelkov ter daje prednost recikliranim materialom in materialom, ki jih je mogoče reciklirati. Ne testira na živalih in s pomočjo svoje fundacije ščiti čebele.

Očiščevalni fluid v pravem trenutku

Melvitin očiščevalni fluid za matiranje me je našel ravno v pravem trenutku, ko so se pričeli toplejši dnevi in sem se začela spraševati, kateri izdelek za matiranje še lahko poskusim, da se mi v prihajajočih poletnih dneh podlaga ne bo ponovno stopila na obrazu.

V preteklosti sem jih preizkusila že kar nekaj, vendar svojega najljubšega do nedavnega še nisem odkrila. Imam namreč precej mastno kožo in pri večini izdelkov za matiranje, ki jih je potrebno uporabljati v kombinaciji s kremo za obraz se je izkazalo, da učinek ni kaj dosti drugačen, kot če uporabim samo kremo, ali pa se je celo pripetilo, da se mi je pri kombinaciji sredstva za matiranje in kreme na koncu obraz še bolj svetil.

Matira in hkrati navlaži

Melvitin očiščevalni fluid je namenjen mešani in mastni koži, saj pomaga vzdrževati naravno ravnovesje in matira polt. Na obraz sem ga nanesla v kombinaciji z njihovo cvetno vodico damaščanske vrtnice, ki sem jo popršila neposredno na obraz, brez uporabe vatk, nato pa sem nanesla še fluid.

Ker sem imela občutek, da je koža že dovolj navlažena sem naredila preizkus, izpustila kremo in takoj nanesla naravno mineralno podlago (že vrsto let uporabljam Lily lolo, odtenek porcelan). Presenetilo me je, da ob uporabi kombinacije fluida in intenzivne vodice kreme sploh ne potrebujem in verjetno je slednje še dodaten razlog, da fluid postaja moja stalnica.

Fluid sem testirala približno tri tedne. V tem času sem bila izpostavljena kar precejšnjemu stresu, kar se mi navadno pozna tudi na koži, vendar se je fluid odlično odrezal!
Fluid sem testirala približno tri tedne. V tem času sem bila izpostavljena kar precejšnjemu stresu, kar se mi navadno pozna tudi na koži, vendar se je fluid odlično odrezal!

Po celem dnevu se koža vseeno malce zasveti, zagotovo pa lahko rečem, da še pri nobenem izdelku podlaga ni ostala tako dolgo fiksirana. Očiščevalni fluid sem testirala približno tri tedne. V tem času sem bila izpostavljena kar precejšnjemu stresu, kar se mi navadno pozna tudi na koži, vendar se je fluid odlično odrezal, morda pa se ob redni uporabi stanje še izboljša, kar pa bi bil že kar mali čudež.

Naj omenim še to, da je po uporabi koža zares gladka in neverjetno mehka in kadar ne uporabljam podlage, ostane lepo matirana še cel dan.

Lahkotna tekstura in prijeten vonj

Všeč mi je tudi lepa minimalistična embalaža in priročna tubica. Tekstura je zelo lahkotna, ravno prave, precej tekoče konsistence in deluje zares osvežilno, vpije pa se nemudoma. Zame je zelo pomemben tudi vonj in zares zanimivo je, kako mi ima po večletni uporabi pretežno naravne kozmetike večina konvencionalnih izdelkov neprijeten, umeten in vsiljiv vonj.

Tudi očiščevalni fluid ima tako kot vsi Melvitini izdelki čudovit naraven vonj. Morda se ne bi strinjali čisto vsi, saj gre za netipičen vonj, ki ga niti ne morem natančno opredeliti, vsekakor pa deluje zelo naravno, zeliščno in nevsiljivo.