Test izdelkov Moroccanoil

moroccanoil-janja-videc-1

Vsakdo ima svoj sistem, po katerem izbira kozmetične proizvode. Pri meni je na prvem mestu embalaža in če me slednja dovolj pritegne, sledi pregled sestavin. Ne vem zakaj bi uporabljali izdelke, ki lahko naredijo več škode kot koristi, saj nas dandanes do podrobnega opisa vsake kozmetične sestavine posebej loči le nekaj klikov. Seveda sem tudi pri Moroccanoil najprej preverila sestavine. Poleg hranilnega arganovega ter drugih negovalnih olj so prisotni silikoni, ki lase ščitijo pred zunanjimi vplivi. Lahko bi rekla da gre za idealno kombinacijo z izjemo barvil, ki sicer niso preverjeno škodljivi, se mi pa kljub temu zdijo popolnoma nepotreben dodatek.

Poleg tretmaja Moroccanoil, sem dober mesec testirala še hidrantno kremo, šampon in balzam. Vsem naštetim proizvodom je skupen precej specifičen, vendar zame osebno čudovit vonj, ki me je kar malo zasvojil. Ravno s tem razlogom sem izdelke z veseljem vsakodnevno uporabljala. Izdelke lahko nanašamo pred sušenjem na mokre lase, saj jih na ta način zaščitimo, primerni pa so tudi za uporabo na suhih laseh, kot pomoč pri oblikovanju pričeske. V mojem primeru sem se posluževala obojega in rezultati v obliki bolj gladke ter svetleče površine las so bili opazni praktično takoj.

Šampon in balzam

Kar nekaj časa sem iskala idealen šampon, ki bi imel vse ustrezne negovalne sestavine, ne bi dražil mojega občutljivega lasišča, ki bi se lepo penil, imel prijeten vonj, funkcionalno embalažo z lepe oblike … Ko sem se že sprijaznila, da vsega naštetega v enem samem produktu ne bom našla, sem se seznanila s hidrantnim šamponom Moroccanoil. Tako šampon kot tudi balzam imata prijetno teksturo, ki se zlahka razporedi po laseh in ker so vsi proizvodi zelo skoncentrirani, ga je potrebno dozirati v zelo majhnih količinah. V frizerskem salonu Hair Spa, so mi celo svetovali, da lahko polovico šampona prelijem v drugo stekleničko ter preostalo polovico zmešamo z vodo, pri čemer se njegov učinek ne bo zmanjšal.

 Hidrantna krema

Tako kot pri olju, gre tudi v tem primeru za produkt z zelo lahko teksturo, ki se hitro ter v celoti vpije v lase in za seboj ne pušča neprijetnega filma. V primeru močno poškodovanih, suhih in razcepljenih las, je kremo priporočljivo kombinirati z oljem, pri čemer lahko omenim, da so vsi izdelki linije Moroccanoil kompatibilni med seboj. Po uporabi hidrantne kreme sem zelo hitro dobila občutek, da so lasne konice lepše in vedno manj izsušene.

Moroccanoil tretma (olje)

Pri Moroccanoil tretmaju me je prijetno presenetilo, da se izredno hitro vpije v lase in pri tem za seboj pusti le prijeten vonj, brez neprijetnega občutka zlepljenih ali namaščenih las, kar je pri raznoraznih oljih ali silikonih sicer skoraj neizogiben pojav. Olje se dozira v zelo majhnih količinah, za optimalen rezultat zadostuje že nekaj kapljic, zato se zelo počasi porablja. Celotna steklenička naj bi zadostovala za približno osem mesecev. Po mojem mnenju je glede na rezultat ter izredno majhno porabo steklenička vsekakor vredna svoje cene.

Če povzamem, bom popolnoma vse testirane izdelke Moroccanoil zagotovo še kupila, saj gre za optimalno kombinacijo pozitivnih lastnosti, ki jih iščem pri tovrstnih proizvodih in glede na število preizkušenih izdelkov v preteklosti moji standardi nikakor niso nizki. Prepričal me je prijeten vonj, lepo oblikovana embalaža, ki omogoča natančno ter varčno doziranje, enostavna uporaba ter seveda gladki, zdravi in sijoči lasje.