»Pomagajmo drugim, pomagajmo sebi«

Anita-Ogulin-Zoran-Janković-in-Mojca-Senčar
Anita Ogulin, Zoran Janković in Mojca Senčar na lanskoletnem teku.

Na Teku in hoji za upanje 2013, ki bo letos v Ljubljani potekal že desetič zapored, boste že drugo leto lahko tekli skupaj z otroci. S tem želijo v slovenskem združenju za boj proti raku dojk Europa Donna Slovenija, ki je tudi organizator dogodka, izpostaviti pomembnost zdravega načina življenja tudi pri najmlajših. Dogodek tudi letos poteka pod sloganom »Pomagajmo drugim, pomagajmo sebi« in ima, kot vsa leta doslej, humanitarno noto – zbrana sredstva bodo namenjena za nakup drobne opreme za anestezijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Tek in hoja za upanje 2013 bo v Ljubljani potekal že to soboto, 28. septembra v Parku Tivoli, na kotalkališču ob tenis igriščih. Namen dogodka Tek in hoja za upanje je osveščanje o najpogostejšem raku pri ženskah – raku dojk.

Program dogodka bo namenjen druženju med zdravimi in bolnimi, med mladimi in starimi ter vsemi udeleženci. Pričetek bo ob 9. uri zjutraj z registracijo za udeležence. Ob 10. uri bo na programu tek za otroke z ambasadorsko Brigito Bukovec na čelu. Do 11. ure, ko se bosta pričela tek in hoja za odrasle, si bodo udeleženci lahko ogledali nastop slovenskega raperja Trkaja. Po tekmovalnem delu so organizatorji za udeležence pripravili zabavni program, v okviru katerega bosta nastopili Nuša Derenda in Tanja Žagar, goste pa bosta zabavali tudi plesna skupina Bolero in pevska skupina Medenke.