Na testu: Philips VisaPure – ščetka za obraz

Snovalci ščetke za obraz niso pozabili na zelo pomembno komponento - dizajn.
Snovalci ščetke za obraz niso pozabili na zelo pomembno komponento – dizajn.

Priznam, da sem bila ob ideji, da bi svoj obraz čistila z vrtljivo ščetko za obraz sprva rahlo skeptična. Zaradi občutljive kože vedno dvakrat premislim, s katerimi izdelki jo bom negovala, pri tem pa sledim pravilu, da so izdelki narejeni iz kar se le da naravnih sestavin in da je teh izdelkov čim manj, se pravi kvaliteto postavljam pred kvantiteto.

Verjetno je ravno slednje razlog, da niti ne testiram vseh izdelkov, ki jih dobim s tem namenom, saj se mi enostavno ne zdi vredno, da na ta način svojo kožo vržem iz ravnovesja. Izdelku Philips VisaPure sem vseeno dala priložnost, priznam da tudi zato, ker sem pred tem zasledila celo vrsto pohval na račun ščetke, tako da me je zares zanimalo, kako se bo obnesla na moji koži.

Za različne tipe kože

Kot sem že omenila, imam precej občutljivo kožo, na kateri se pojavi rdečica že v primeru, da jo malce pregrobo podrgnem z brisačo ali uporabim pregrob piling, zato je jasno, da sem se odločila za ščetko, ki je namenjena občutljivi koži. V paketu sta sicer priloženi dve različni ščetki, poleg te za občutljivo kožo je na voljo še ščetka za normalno kožo, ščetka za piling za nežno odstranjevanje odmrlih kožnih celic pa je na voljo ločeno.

Ščetke za različno občutljivo kožo.
Ščetke za različno občutljivo kožo.

Ko sem izdelek prvič preizkusila, sem bila presenečena, kako nežna je ščetka in kako prijeten občutek ustvari na obrazu. In po opravljenem tretmaju koža ni izgledala niti najmanj iritirano, ravno obratno – še nikoli nisem preizkusila pilinga ali kakšnega drugega izdelka, ki bi jo naredil tako mehko in gladko.

Ker pri ličenju uporabljam lahkotno mineralno podlago v prahu, saj ne prenesem filtra, ki se na koži ustvari ob uporabi tekočih podlag, je še toliko bolj pomembno, da je koža povsem gladka in brez lusk, ki so pri podlagi v prahu bistveno bolj vidne. Ščetko VisaPure z veseljem zamenjam za katerikoli piling, saj ga v tem primeru niti ne bi več potrebovala.

Zaključimo v eni minuti

Ena minuta povsem zadostuje, da očistimo celoten obraz in po tem času se izdelek samodejno izklopi, vendar zaradi prijetne masaže ne bi imela čisto nič proti, če bi program trajal malo dlje. Priznam, da sem kar se tega tiče malce pretiravala in da je ob uporabi ščetke trajalo vsaj kakšno minuto dlje, preden sem izdelek odložila nazaj na polico v kopalnici.

Všečna je vizualna podoba samega izdelka in seveda učinek, saj je koža po uporabi gladka in mehka, hkrati pa tudi dobro očiščena.
Všečna je vizualna podoba samega izdelka in seveda učinek, saj je koža po uporabi gladka in mehka, hkrati pa tudi dobro očiščena.

In mimogrede, na polici izgleda zares fino, pa še zelo malo prostora zavzame. Vizualno je izdelek dovršen, zato me ne preseneča, da je dobil nagrado za oblikovanje If. Me veseli, da so bili proizvajalci pozorni tudi na komponento, ki je večkrat spregledana, vendar še kako pomembna – se pravi dizajn.

Slednji je v tem primeru tudi funkcionalno zelo dobro zasnovan, saj ščetko po uporabi odložimo na podstavek, da se posuši, hkrati pa podstavek omogoča 30 minut brezžične uporabe ob šesturnem polnjenju. Ščetko trenutno uporabljam približno dva tedna, dvakrat na dan po več minut in v tem času je ni bilo potrebno ponovno napolniti.

Nepričakovano navdušila

Če na koncu podam nek splošen vtis, lahko rečem, da me je izdelek Philips VisaPure nepričakovano precej navdušil. Všeč mi je vizualna podoba samega izdelka in seveda učinek, saj je koža po uporabi gladka in mehka, hkrati pa tudi dobro očiščena.

Sama je sicer nisem uporabljala pod tušem, vendar verjamem, da je tudi slednje za marsikoga lahko prednost. Edina stvar, ki ima pri ščetki malenkost grenak priokus, je njena cena. Zanjo boste namreč, tako kot za podobne izdelke na trgu, odšteli 149,99 evrov.