Na testu: La Roche-Posay Cicaplast

Na testu smo imeli dva produkta namenjena zaščiti ter obnovitveni negi kože znamke La Roche-Posay. Prvi izdelek, krema za obnovitev kože rok iz linije Cicaplast, Cicaplast Mains, se je izkazala za izredno učinkovit produkt, ki je nepogrešljiv še zlasti v hladnih zimskih dneh, saj je koža v tem obdobju vsekakor bolj izpostavljena dejavnikom iz okolja. Sama jo sicer nameravam uporabljati ne glede na letni čas, saj so zaradi mojega kreativnega ustvarjanja, roke nenehno obremenjene, poleg tega pri svojem delu pogosto uporabljam raznorazna barvila in kemikalije, ki niso ravno koži prijazne.

Če se osredotočim na embalažo, lahko rečem, da je precej vizualno nevtralna, kot vsi La Roche – Posay produkti z nekoliko laboratorijskim izgledom, vsekakor pa priročna in dovolj velika oziroma bolje rečeno majhna za vsakodnevno prenašanje v torbici.

Brez parabenov

Nevtralna ni le embalaža, ampak tudi barva, tekstura in vonj, ki ga praktično ni. Menim, da je slednje zelo pozitivno, saj se izogibam znamkam, ki v svoje izdelke dodajajo celo paleto sestavin, ki so prej škodljive kot koristne in služijo zgolj obarvanju ter dodajanju vonja. Vsekakor je pozitiven tudi dejavnik, da izdelek ne vsebuje parabenov.

Cicaplast Mains krema za obnovo kože
Cicaplast Mains krema za obnovo kože

Krema je precej gosta, vendar se ob majhnem nanosu relativno hitro vpije, ob izdatnejšem nanosu pa traja malo dlje. Na rokah pusti nekakšen filter, ki deluje preventivno in kožo zaščiti pred agresivnimi dejavniki iz okolja in se meni osebno zdi prijeten, vendar ob obsežnejšem nanosu lahko postane malce lepljiv. Je pa učinek precej kmalu opazen, saj so roke vidno negovane, mehke, gladke, pravzaprav točno takšne, kot obljubljajo.

Cicaplast Levres balzam za obnovo kože

Kot sem že omenila, smo testirali še en La roche posay izdelek in sicer balzam za obnovo kože ustnic, prav tako iz linije izdelkov Cicaplast.

Izdelka sta si na prvi pogled precej podobna, tudi slednji deluje kot nekakšen prozoren gel, ki je povsem brez vonja, nahaja se v majhni priročni tubi.

Verjamem, da izdelek svojo zaščitno funkcijo dobro opravi, vendar je precej masten, zato ni najbolj primeren za dekleta, ki na ustnicah vsakodnevno nosijo rdečilo, saj slednjega razmasti, kar lahko privede do nič kaj privlačnih rezultatov.