Na testu se je tokrat znašel izdelek pod katerega se podpisuje Melvita in ki več kot opravičuje svoje ime: Izjemno zlato olje. Znamka Melvita me je sicer povsem navdušila s svojo filozofijo spoštovanja in ohranjanja narave, o čemer si lahko več preberete v testu očiščevalnega fluida za matiranje in prav to je razlog, da smo sklenili sodelovanje tudi pri razvoju moje aktualne kolekcije INANNA.

Melvita je na podlagi tridesetletnega raziskovanja dobrobiti lepotilnih olj zasnovala formulo, ki združuje pet organskih olj, pridobljenih s prvim hladnim stiskanjem: arganovo olje iz Maroka, buritijevo in pracaxijevo olje iz Amazonije, olje inca inchi iz Peruja in olje kendi  iz Indonezije. Sinergija teh izjemnih dragocenih olj ima hranilne, mehčalne in lepotilne lastnosti, ki sem jih zaznala že takoj po prvem nanosu!

Zlato olje: očarljiv vonj in hitra vpojnost

Enostavno ne morem mimo tega, da ne bi že kar takoj na začetku omenila omamnega vonja, ki me je čisto zares zasvojil, saj ga, odkar ga imam na polički neprestano vonjam celo večkrat na dan. Dobra novica je, da obstaja tudi toaletna vodica L’Or Bio, ki je pred dobrim letom nastala ravno zaradi navdušenja uporabnic nad tem vonjem! Na dišave sem izjemno občutljiva in večina parfumov ima name ravno obraten učinek, zato težko opišem kako zelo me je navdušil svež, a hkrati bogat vonj Melvitinega olja.

Melvita izjemno zlato olje ulični stil test
Kljub temu, da svoje telo najraje negujem ravno z olji, saj so poleg učinkovitosti tudi vsestranska in jih lahko uporabljamo za obraz, telo in lase, je Izjemno zlato olje prvo suho olje, ki sem ga preizkusila.

Tako kot pri oblačilih in interjerju, tudi pri negi svojega telesa sledim vodilu minimalizma, kar pomeni, da raje uporabljam manj izdelkov, a tiste resnično kvalitetne. Kljub temu, da svoje telo najraje negujem ravno z olji, saj so poleg učinkovitosti tudi vsestranska in jih lahko uporabljamo za obraz, telo in lase, je Izjemno zlato olje prvo suho olje, ki sem ga preizkusila.

Olja resnično obožujem, a včasih me je zmotilo dolgotrajno vpijanje v kožo in namaščenost tkanin še dolgo po uporabi, pri Melvitinem zlatem olju pa me je povsem presenetila izredno hitra vpojnost, zato sem se že ob prvi uporabi odločila, da odslej prisegam predvsem na suha olja!

Učinki opazni že takoj

Učinki tega zares izjemnega zlatega olja so presenetljivo hitri, že takoj po prvem nanosu sem občutila kako zelo mehko, gladko in nahranjeno kožo imam, kar je opazil tudi moj najdražji. Uporabljam ga tudi na laseh, ki so zaradi barvanja precej uničeni in zadovoljna sem, da jih zlato olje čisto nič ne uteži, pa še omamno dišijo ko ga nanesem.

Melvita izjemno zlato olje ulični stil test
Embalaža Melvitinega izjemnega zlatega olja ni le estetska, ampak tudi nadvse priročna.

Pohvaliti moram tudi stekleno embalažo, ki ni le estetska, ampak tudi nadvse priročna. Olje se dozira s pršenjem, pri čemer se ne more zgoditi, da bi se po pomoti razlilo ali da se ga dozira preveč, kar se mi je v preteklosti že večkrat pripetilo.