Na testu: Illamasqua Velvet Blusher

Ko sem se seznanila z znamko dekorativne kozmetike Illamasqua, me je takoj pritegnil podatek, da gre za profesionalno kozmetiko, primerno za uporabo v gledališčih in filmih, hkrati pa ni namenjena zgolj profesionalnim vizažistom, temveč tudi širši množici, za vsakodnevno uporabo. Sliši se kot idealna linija izdelkov za uporabo pri snemanju modnih editorialov, lookbookov in podobnega, kjer so kvalitetna ličila vsekakor pomemben dejavnik pri ustvarjanju celotnega videza.

Tudi če gre za tako imenovan »nude look«, pri katerem na končni fotografiji izgleda, kot da je manekenka praktično brez ličil, je za to, da se doseže primeren videz brez nepravilnosti, potrebnega kar nekaj časa. Ker se tovrstne fotografije velikokrat snemajo pod nemogočimi vremenskimi pogoji, pogosto pa trajajo kar cel dan, je zares pomembno, da je make up dovolj obstojen, da ne odstopa ter posledično pri menjavi stylingov ne umaže oblačil. Delikatno je še zlasti poleti, ko se zaradi visokih temperatur ličila hitro stopijo, kar ni ravno idealno, če je pred nami še nekaj ur snemanja.

Illamasqua Velvet Blusher
Illamasqua Velvet Blusher

Večinoma ličila, ki se uporabljajo vsakodnevno, niso najbolj primerna za snemanja, ker so premalo obstojna in pogosto premalo pigmentirana, ravno to pa se je pri testiranju senčila Illamasqua izkazalo kot največji plus. Plus je zame tudi podatek, da svojih ličil ne testirajo na živalih, čeprav me ob enem žalosti dejstvo, da je to sploh potrebno poudarjati.

Večnamenska uporabnost

Ena iz med lastnosti kozmetike Illamasqua je večnamenska uporabnost – kar lahko po izvedbi testa s senčilom za lica, ki sem ga uporabljala kot rdečilo, vsekakor potrdim. V obeh primerih se je izkazal kot zelo kvaliteten produkt, navdušila me je predvsem obstojnost.

Na začetku sicer nisem bila navdušena nad kremno teksturo, ki zahteva nanos z gobico, pri čemer standardna metoda s čopičem odpade, vendar sem se spremembe hitro navadila in se začela navduševati nad idejo, da se senčilo za lica in rdečilo nahajata v isti embalaži.

Pigmentacija, ki je obstojna praktično ves dan

Odtenek, ki sem ga testirala, v embalaži deluje precej temnejši kot se izkaže na koži, vendar je rezultat odvisen tudi od količine nanešenega ličila. Senčilo je na splošno močno skoncentrirano, tako da lahko po želji dosežemo tudi zelo močno pigmentacijo, ki je obstojna praktično ves dan, kar me je prijetno presenetilo. Zaradi močne pigmentiranosti je manjša tudi poraba, tako da ocenjujem, da ima izdelek relativno dolg rok trajanja. Kljub temu da gre v osnovi za senčilo za lica, moje ustnice tudi brez predhodne uporabe balzama niso bile izsušene, pravzaprav ravno nasprotno.

Zaradi obstojnosti in prijetne žametne teksture ob uporabi na ustnicah, sem izdelek poskusila mešati z drugimi produkt, ki jih uporabljam zaradi odtenka, vendar so slabše obstojni in na ta način izboljšala njihove lastnosti. Naj omenim še to, da je embalaža lepo oblikovana in hkrati tudi funkcionalna.