OMV VIVA CAFE kava iz pravične trgovine fairtrade

Zagotovo nisem edini, ki si brez dobre skodelice kave enostavno ne predstavlja pravega začetka dneva. Prav tako verjetno nisem edini, ki mu običajno ob tem, ko se odpravlja na pot zmanjka časa, da bi si svojo jutranjo dozo kofeina privoščil doma. S tem pa se seveda odrečemo tudi večji paleti izbire, iz kakšnih virov bo kava, ki jo bomo popili.

Ker sem sam veliko na poti na slovenskem avtocestnem križu so tako moj običajen vir črnega eliksirja bencinske črpalke. Čeprav okusne kave za s sabo zadnjih nekaj let ni več težko najti, je bila taka, ki bi prihajala iz odgovornih virov prava igla v kopici sena.

Le še kava iz odgovornih virov s certifikatom pravične trgovine

Ko je pred več kot dobrim letom dni OMV Slovenija sprejel odločitev, da bo ponujal le še kavo iz pravične trgovine, se je iskanje zame končalo. Kava s certifikatom FAIRTRADE je tako postala dostopna skoraj na vsakem koraku.

OMV VIVA CAFE namreč najdemo na 36 lokacijah po Sloveniji ob koriščenju kartice zvestobe in zbiranju točk, pa lahko, tako kot to večkrat storim sam, zbrane točke enostavno zamenjate za kavo in rogljiček, ki sta redno v ponudbi programa za koriščenje točk zvestobe.

Spoznaj plantaže kave na potovanju po Kostariki

V sklopu nagradne igre, ki poteka do 11. junija lahko ob nakupih kavnih napitkov VIVA CAFE z žrebom osvojite odlično priložnost, da od blizu spoznate izvor kavnih zrn v katerih lahko uživate na bencinskih črpalkah OMV VIVA. Glavna nagrada (poleg personaliziranih skodelic za kavo izpod spretnih rok zaposlenih v Steklarni Hrastnik, ki jih bo prejelo 100 srečnežev) je namreč potovanje na Kostariko za dve osebi, ki vključuje tudi obisk plantaže kave.

Omenjeno potovanje tako ponuja odlično in navsezadnje edinstveno priložnost za srečnega izžrebanca/ko, da spozna enega ključnih delov v zelo pomembni verigi ljudi, ki poskrbijo, da naša jutra zadišijo po odlični skodelici kave.