Pred časom se je Nova KBM v središču Ljubljane na Stritarjevi ulici za en dan spremenila v provizorično stanovanje Filipa Flisarja in njegovega dekleta. Utrip njunega skupnega gnezdeca v banki je pričarala arhitektka Nina Štajnar, obiskovalci pa smo se na vselitveni zabavi počutili domače in prijetno.

Pa ne samo zato, ker smo se sladkali s Filipovim najljubšim zajtrkom – smutijem in se iz neudobnih čevljev obuli v mehke copate z ikoničnimi brki simpatičnega smučarja, pač pa tudi zato, ker nam je razkril, da se sooča z enakimi problemi kot mnogi mladi – nakupom in prenovo stanovanja.

Kredit Takoj bi slovenskemu smučarju prostega sloga omogočil sanjsko potovanje.
Kredit Takoj bi slovenskemu smučarju prostega sloga omogočil sanjsko potovanje.

Ula Furlan se je kot gostiteljica dogodka dotaknila tudi vprašanj o opremi doma, poroki in potovanjih. In prav potovanja so tista, za katera bi se Filip odpravil po posojilo na banko. Kredit Takoj z dobo odplačila do 5 let v maksimalni višini 20.000 evrov je odlična priložnost, da si privoščimo potovanje na sanjske destinacije. Zneske do 3.000 evrov pa Nova KBM odobri kar preko [email protected] v manj kot eni uri, strošek odobritve pri sklenitvi preko [email protected] pa znaša samo 10 evrov.

Ob prijetnem druženju v njegovem začasnem ljubljanskem domu sem Filipu zastavil vprašanje, kam bi se odpravil, če bi se na njegovem računu pojavilo nekaj tisoč evrov. Lahko si predstavljate … Navihanemu športnemu asu so odgovori v njegovi tipični mariborščini završali iz ust.

1Kuba

Havana, Kuba.

»Po stresnem življenjskem tempu bi si želel okusiti čare socialistične Kube in njeno pozitivno naravnanost. Za nekaj tisočakov bi lahko dodobra okusil že precejšen del humorja, glasbe in plesa, naravnih danosti ter zgodovinskih premikov, ki so zaznamovali ta karibski biser. Predvsem dokler Fidel Castro ne podleže ameriškim interesom, Kuba ostaja na vrhu seznama priljubljenih destinacij«, je dodal svetovni prvak.

2Zahodna obala Združenih držav Amerike

Las Vegas, Nevada.

Filip bi nekaj tisočakov investiral tudi v pohajkovanje po zahodni obali ZDA, kjer bi si ogledal enega izmed najbolj filmanih mest San Francisco, se zapeljal mimo Staples Centra, kjer domujejo Los Angeles Lakersi, Clippersi in Kingsi, proti Beverly Hillsu in San Diegu vse do Las Vegasa, v katerem bi po ogledu doline smrti preizkusil srečo v tipični »lasvegaški« – igralnici.

3Vietnam

Riževa polja, Vietnam.

Hudomušni smučar obožuje dobro hrano in prav zato ga mika obisk Vietnama, kjer bi se predajal predvsem kulinaričnim dobrotam. Vietnamsko ljudstvo slovi po izvrstnih morskih specialitetah in tradicionalnih jedeh. Jastogi, ribe, raki, goveja juha z rezanci, svinjska klobasica, spomladanski zavitki in ribje kroglice so tako del tradicionalnega banketa, ob katerem bi se z veseljem razvajal Filip Flisar.

4Balkan

Dubrovnik, Hrvaška.

»Huda scena« je tista, ki bi brkatega Filipa premamila v roadtrip po Balkanu. Potovanje skozi Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Makedonijo, Grčijo, Bolgarijo in Albanijo bi nahranilo njegov divji karakter: glasba, hrana, morje, razgibana zgodovina, prijazni in srčni ljudje so reči, za katere bi brez slabe vesti naslednjih nekaj mesecev odplačeval svoj kredit Takoj.

5Avstrija

Bergsee, Avstrija.

V državi, bogati s prekrasnimi smučišči, bi si morda privoščil sprostitveni trening, predvsem pa bi spuste po avstrijskih strminah raje zamenjal za poslovno ekskurzijo, v kateri bi opazoval harmonično delovanje kapitala in dela ter si nabral poslovno idejo ali dve, kako izkoristiti naravna bogastva za vsesplošno dobro. »Zasanjano bi se sprehajal po ulicah avstrijskih mest in si predstavljal kako bi lahko živeli v Sloveniji, če bi imeli kaj v glavi«, s svojo neposrednostjo in kritičnostjo doda Filip.