Festival MENT Ljubljana bo od 4. do 6. februarja mrežil glasbo, umetnost, ustvarjalnost in medijsko tehnologijo. Na transverzali Kino Šiška – AKC Metelkova mesto – Klub K4, na skupaj kar 8 odrih, se bo predstavilo prek 50 nastopajočih, na konferenčnem delu festivala pa lahko pričakujemo 200 glasbenih strokovnjakov.

Otvoritveni večer v Kinu Šiška: sreda, 4. februar

Osrednji performans otvoritvenega večera Festivala Ment bo osupljivi avdiovizualni show Lumière berlinskega elektronskega maga Roberta Henkeja. Nastop dunajskega elektronskega tria Elektro Guzzi, dobitnika nagrade European Border Breaker Award na festivalu Eurosonic 2012, bo obogaten z domačm vizualnim dvojcem VJ FŠK & LINX, vizualno atraktiven bo tudi nastop prekmurskega producenta Kleemarja.

Svoj glasbeni projekt bo predstavil tudi skladatelj in producent Žiga Murko.
Svoj glasbeni projekt bo predstavil tudi skladatelj in producent Žiga Murko.

Svoja glasbena projekta bosta predstavila skladatelj in producent Žiga Murko in danski producent Sekuoia, da bo otvoritveni večer še posebej prijeten pa bo poskrbela pivovarna Bevog. Prvi dan festivala bo pospremila tudi prva konferenčna vsebina – okrogla miza o showcase festivalih.

Četrtek, 5. februar

V Kinu Šiška se ob 10h začenja konferenčni program z Glasbenikovim vodičem po glasbenih medijih, Povezovanjem scen od Balkana do Baltika, pogovori z umetniki Jono Brandel & Lullatone studios, ki predstavljata kreativno avdiovizualno igračo Patatap, Robert Henke (aka Monolake) bo predstavil svoj vidik ustvarjanja z Ableton Live, pogovarjamo se tudi z Megaforce Collective, ki so režirali spote za imena kot so Metronomy, Tame Impala, Madonna in Kid Cudi.

Festival MENT Ljubljana se bo odvijal med 4. in 6. februarjem.
Festival MENT Ljubljana se bo na treh lokacijah odvijal med 4. in 6. februarjem.

Večerni koncerti se začnejo v Katedrali Kina Šiška z ljubko hrvaško Lovely Quinces, domačo žensko silo All Strings Detached in izjemnim tolkalcem z zasedbo: Manu Delago Handmade. Četrtkov večer se nadaljuje na Metelkovi, do nje pa bodo vsakih 30 minut vozili tudi avtobusni prevozi.

Petek, 6. februar

Tretji festivalski dan se v Kinu Šiška začne ob 11h, ko bomo premlevali, ali se da svet rešiti s festivali. Ob 11:30 bo v M hotelu na vrsti Count in njegov dokumentarni film Unsound, ki preučuje vpliv brezplačne kulture interneta na ustvarjalce.

Na Festivalu MENT Ljubljana se bo predstavilo več kot 50 izvajalcev. Med njimi tudi New Wave Syria iz Slovenije.
Na Festivalu MENT Ljubljana se bo predstavilo več kot 50 izvajalcev. Med njimi tudi New Wave Syria iz Slovenije.

Za njim se bosta predstavila Bitbanger Labs, izumitelja Pixelsticka, orodja za risanje s svetlobo. Ob 15h okrogla miza: Kako zapraviti 1000 evrov za spletno oglaševanje, nato pa še Poslušalnica: elektronika, kjer skupina mednarodnih strokovnjakov iz sveta glasbe poslušala izbrane skladbe in poda svojo odkrito kritično oceno. Koncerti v petek sledijo urniku: domači Koala Voice, latvijski Carnival Youth in litovski Garbanotas Bosistas. Metelkovskim klubom se na zaključni večer pridruži še Klub K4!

Več o koncertih in izvajalcih si lahko prebereš na spletni strani Festivala MENT Ljubljana.