Fantovska leta – film, ki je nastajal 12 let

Filmi se ves čas poigravajo s časom in skušajo ujeti trenutke, ki polzijo skozi naša življenja, a se navadno dogajajo le v obdobju nekaj tednov ali mesecev.

Slednje za vedno spreminja mojstrovina Fantovska leta, ki se je že zapisala v filmsko zgodovino. Režiser Richard Linklater je namreč leta 2002 začel z izjemnim eksperimentom: naslednjih 12 let je vsako poletje pred kamero zbral isto skupino igralcev in z njimi ustvaril zgodbo o odraščajočem fantu in njegovi družini.

Fantovska leta, ki 11. septembra 2014 prihajajo v slovenske kinematografe, beležijo majhne in velike trenutke v življenju mladega Masona od njegovega šestega do osemnajstega leta. Skupaj z njim se prepustimo mozaiku bežnih utrinkov vsakdanjega življenja – skozi vrtinec družinskih selitev, ločitev, novih družin in šol ter prvih ljubezni, vse do vstopa na univerzo.

Deli
Prejšnji članekLucija
Naslednji članekEva
Blog Ulični stil pišem Anže Frantar. Nastal je leta 2011, ko so luč sveta ugledale prve fotografije z ulice. Danes blog zajema tudi druge teme povezane z minimalizmom, oblikovanjem, tehnologijo in umetnostjo.