Tina Lagler in Blaž Miklič iz OSM Films sta o 24. videu projekta OSM minutes of 2015 zapisala:

Zazreti se v oči najbližjim domačim in prijateljem je lahko prav posebno doživetje. Poznaš jih, zelo dobro jih poznaš, pa vendarle se za temi znanimi in toplimi očmi skrivajo številne zgodbe.

Vsak par iskrivih rjavih, zelenih, modrih, sivih in raznobarvnih odtenkov oči pripoveduje svoje, ki so nam skrite. (za) vedno. 24. video projekta OSM minutes of 2015 je bil sicer sprva mišljen kot serija najrazličnejših obrazov in delov obraza – nosu, ustnic, oči, toda prav slednje so nadvse posebni del telesa, saj lahko povedo nekaj, česar z besedami morda ne moremo.

Zanimivo jih je bilo opazovati skozi objektiv. Ker smo imeli na posojo ‘macro’ objektiv, smo lahko resnično prišli blizu, čeprav še vedno ne tako zelo kot, denimo, v filmu I Origins. Kljub temu je bil odziv ljudi preseneteljiv. Ni jih bilo težko prepričati za nastop pred kamero, ravno nasprotno! Skoraj nikomur ni bilo nerodno, ko smo jih snemali čisto od blizu. Še celo prijateljico, ki nikoli nikomur ne pusti, da jo fotografira, in so na vseh fotografijah le njene roke, smo spravili pred kamero in bila je, kot vsi ostali, čudovita. Ujeti te nasmeške in iskrivost, morda kanček nesigurnosti, je bilo naravnost fantastično.

O projektu OSM minutes of 2015

S prvim videom Rise smo januarja začeli s celoletnim projektom OSM minutes of 2015. Zunaj je namreč svet, ki kar kliče po tem, da je del tega, zato vsak teden pokažemo približno minuto njegovega življenja. 53 videov v enem letu je kar zalogaj, toda najbolj OSM doslej. Opazujemo, raziskujemo, navdihujemo in ustvarjamo nekaj zares OSM!
EYES. je 24. video OSM minutes of 2015 projekta.

Režija: Tina Lagler & Blaž Miklič
Scenarij: Tina Lagler & Blaž Miklič
Kamera: Tina Lagler & Blaž Miklič
Montaža: Tina Lagler
Barvna korekcija: Blaž Miklič

Zahvala gre vsem domačim in prijateljem: Alešu, Evi, Iris, Karmen, Katarini, Majdi, Roku in Titu.

Glasba: www.bensound.com
Produkcija: OSM films
OSM minutes of 2015 je nekomercialen projekt neodvisne produkcije.