Za mlade: nova Nokia Lumia 620

Nokia je včeraj predstavila Nokio Lumia 620, tretji in cenovno najbolj dostopen pametni telefon med napravami Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone 8. Tako kot paradni konj Nokia Lumia 920 in telefon srednjega cenovnega razreda Nokia Lumia 820 tudi Nokio Lumia 620 odlikuje kompaktna oblika, ki bo pritegnila predvsem mlade.

Privlačna barvna paleta

Nokia Lumia 620 se lahko pohvali z novo dvoslojno barvno tehniko, ki prinaša nabor privlačnih barv in zanimive vizualne učinke. Postopek dvoslojnega ulivanja drugo, prozorno ali prosojno plast polikarbonata nanese na temeljno plast ter tako ustvari mešanice barv in globinski učinek. S sedmimi izmenljivimi pokrovčki lahko uporabniki videz Nokie Lumia 620 prilagodijo svojemu osebnemu okusu in stilu.

»Nadaljujemo z izpolnjevanjem naše strategije doseganja novih uporabnikov in trgov,« je dejala Jo Harlow, izvršna podpredsednica Nokie za področje pametnih telefonov. »Z inovativno obliko, najnovejšim operacijskim sistemom Windows Phone 8 ter za Nokio značilnimi izkušnjami – na primer lečami Nokia, Nokia Zemljevidi in storitvijo Nokia Music – je Nokia Lumia 620 zelo konkurenčen telefon v svojem cenovnem razredu.«

Pametno fotografiranje

Poleg glavne kamere z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik in sprednje kamere VGA Nokia Lumia 620 prinaša tudi prednosti fotografskih leč, kot jih imata že Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820. Leča Cinemagraph uporabniku omogoča, da zajetim fotografijam dodaja animacije, medtem ko lahko z lečo Smart Shoot tudi s pomočjo odstranitve neželenih elementov na fotografiji iz več zajetih posnetkov uporabnik naredi en popoln posnetek.

Pametni telefon Nokia Lumia 620 ponuja najboljšo izkušnjo uporabe lokacijskih in navigacijskih storitev, kot so Nokia Zemljevidi, Nokia Drive in Nokia Transport, ter ekskluzivno aplikacijo Nokia City Lens. Slednja omogoča, da uporabnik skozi iskalo kamere pridobiva natančnejše informacije o svoji okolici in bližnjih stavbah.

Storitev Nokia Music omogoča neomejeno uživanje v glasbi brez vmesnih oglasnih sporočil, registracije ali sklenitve naročnine. Obenem omogoča prenos seznama skladb za poslušanje brez povezave z internetom.

Neomejena povezljivost

Pametni telefon Nokia Lumia 620 podpira tehnologijo NFC, zato ga lahko uporabnik preprosto združi z dodatki s podporo tehnologiji NFC, na primer s prenosnim zvočnikom JBL PlayUp Portable Speaker for Nokia. Odprto in varno povezovanje prek tehnologije NFC omogoča pošiljanje in prejemanje vsebin zgolj z dotikom združljivih naprav ter varno plačevanje z uporabo aplikacije Wallet za operacijski sistem Windows Phone 8.

Nokia Lumia 620 z operacijskim sistemom Windows Phone 8 omogoča bolj osebno izkušnjo uporabe pametnega telefona. Prilagodljive žive ploščice se posodabljajo neposredno na začetnem zaslonu. Aplikacija People Hub na enem mestu združi stike iz več imenikov in informacije z družbenih omrežij. Tako uporabnik lažje ostane v stiku s prijatelji in ustvari skupine stikov ali zasebne sobe za deljenje vsebin. Prek žive ploščice Me lahko uporabnik označi svojo lokacijo, objavi posodobitev statusa, določi status v klepetu ter spremlja novosti in obvestila na družbenih omrežjih Facebook, LinkedIn in Twitter. Operacijski sistem Windows Phone 8 vključuje tudi aplikaciji Xbox Live in Microsoft Office, 7 GB brezplačnega prostora v okviru storitve SkyDrive ter brskalnik Internet Explorer 10 za varnejše in hitrejše brskanje po spletu.