Sony s trdim diskom odpornim na udarce

Sonyjev trdi disk HD-SP1 je odporen na udarce.
Sonyjev trdi disk HD-SP1 je odporen na udarce.

Japonci predstavljajo rešitev za pogost problem ob uporabi zunanjih trdih diskov. Le trenutek nepozornosti je namreč potreben, pa so podatki ob padcu diska na tla za vedno izgubljeni. Meni denimo, se je to zgodilo že dvakrat in verjemite, ni prijetno.

Sony svojo linijo trdih diskov razširja z novim, na udarce odpornim modelom, ki uporabnikom omogoča varno snemanje, shranjevanje in prenašanje podatkov v velikosti do 1 TB. Zahvaljujoč gumijasti zaščiti in robustni obliki je trdi disk HD-SP1 zanesljiv pripomoček tudi v najtežjih pogojih, ki bo varoval vaše podatke.

Zanesljiv in vzdržljiv

Gumijasto ohišje Sonyjevega novega trdega diska je odporno na pljuske (standard IPX2), prah (standard IP5X) in padce z višine do 1,2 metra. Vzdržljivost diska HD-SP1 omogoča lažje shranjevanje podatkov ne glede na to, kje jih želite uporabiti. Njegova priročna velikost pa zagotavlja enostavno prenašanje podatkov.

Edinstvena programska oprema in tehnološke lastnosti

Dodatne varnostne in programske lastnosti zagotavljajo hitro in varno prenašanje podatkov. Nova programska oprema Backup Manager 2.0 se ponaša s hibridnim samodejnim varnostnim kopiranjem podatkov za večjo zanesljivost. Ko je disk priključen, vas funkcija popolnega varnostnega kopiranja odreši skrbi nenamerne izgube podatkov.

Tudi ko disk ni priključen, je programska oprema združljiva s storitvami v oblaku, kot sta Dropbox in Google Drive, kar vam omogoča začasno shranjevanje podatkov v oblaku, ki se bodo ob priključitvi diska avtomatično prenesli na trdi disk. Ta popolnoma združljiva lastnost dvosmernega shranjevanja omogoča maksimalno zaščito podatkov.

500 MB podatkov v le 7 sekundah

Odlikujejo ga tudi drugi programi, kot je Password Protection Manager za večjo zaščito in Data Transfer Accelerator. Ta vam skupaj z vmesnikom USB 3.0 s hitrim prenosom omogočata takojšnje shranjevanje podatkov na disku s pomnilnikom v velikosti 1 TB. USB 3.0 namreč zmore prenesti kar 500 MB podatkov v sedmih sekundah.

Trdi disk odlikuje odlična vzdržljivost in varnost podatkov, skupaj z vmesnikom USB hitrega prenosa pa lahko z njim na hiter in preprost način shranimo svoje podatke brez skrbi, da bi jih lahko izgubili. Novi zunanji trdi disk HD-SP1 je v prodaji v modri barvi od oktobra 2015 dalje.