Ultra Europe, ki se odvija na stadionu Poljud v Splitu bo letos že tretje leto zapored prizorišče enega največjih evropskih elektronskih festivalov. Ustvarjalci razvpitega miamijskega UMF-a so z navdušenjem priznali, da evropska izdaja Ultra Music festivala presega vse ostale izven ameriške izvedbe, ki se med drugimi dogajajo v svetovnih prestolnicah kot so Tokyo, Santiago, Sao Paulo, Cape Town, Buenos Aires, Seul in Ibiza.

Pričakovanja pred regionalnim glasbenim spektaklom leta, ki bo sledil vrhunski programski in tehnični zasnovi Ultrinih projektov, so izjemna, saj so bile prve “early bird” vstopnice zelo hitro razprodane. Lani je prizorišče dogajanja v treh dneh obiskalo 150.000 ljudi iz 125 različnih držav, letos pa se pričakuje, da bo udeležba še večja.

Med več tisoč glavo množico se bom zahvaljujoč Samsungu na festivalu Ultra Europe mudil tudi sam in o vsem aktualnem dogajanju poročal tako na blogu, kot na družabnih omrežjih: na Facebook strani Ulični stil, Twitter profilu @anzefrantar in @UlicniStil, Instagram profilu @anzefrantar, snapchat profilu @ulicnistil in Bloglovinu. Uradna lojtra oziroma hashtag preko katerega lahko izslediš aktualne objave bo #UltraGalaxyS6.

Lineup: največje zvezde elektronske glasbe

ultra lineup

Te zanima kakšen je vajb festivala Ultra Europe? Na Ultra Europe so lani stadion Poljud v Splitu zatresle največje zvezde na področju elektronske glasbe: Above & Beyond, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, David Guetta, Example, Fedde Le Grand, Hardwell, Ingrosso, Knife Party, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero, Showtek, Steve Aoki, Tiësto in številni drugi.

Utrip lanskega dogajanja si lahko ogledaš tudi v videu spodaj.