Da se z jeklenimi konjički, ki uspešno stopajo v korak s časom in trendi tesno prepleta moda, je postalo nenapisano pravilo, ki se ga trdno drži avtomobilska znamka MINI. Ob novem članu družine MINI, ki sliši na ime MINI Clubman, se namreč predstavlja še prav posebna modna kolekcija MINI Gentleman’s Collection.

Ta vključuje modne dodatke, ki so bili oblikovani v sodelovanju s šestimi mladimi italijanskimi talenti z različnih področij in so v omejeni izdaji na voljo v BMW Welt v Münchnu. Rezultat partnerstva se kaže v šestih kakovostnih modnih klasikah: klobuk, sončna očala, čevlji, torba, parfum in komplet za britje.

P90187388_highRes
Moški klobuk je ročno izdelan iz prvovrstne klobučevine.

SuperDuper: moški klobuk

Znamka SuperDuper je znana po kombiniranju tradicionalnih klobukov s sodobno obliko in privlačnimi detajli. Moški klobuk je ročno izdelan iz prvovrstne klobučevine. Notranji trak je našel navdih v usnju premium oblazinjenja v MINI Clubmanu, medtem ko je izrazit dvojni šiv povzet iz drugega značilnega elementa MINI.

P90187389_highRes
Elipsasta oblika in minimalističen dizajn očal odraža elemente novega MINI Clubmana.

TYG Spectacles: moška očala

Kratica TYG pomeni »Three Young Gentlemen« (Trije mladi gospodi) – na osnovi tega principa so bila za kolekcijo oblikovana sončna očala za resnične gentlemane. Materiali premium kakovosti, kot so brušena kovina, pravo usnje in leče podjetja Carl Zweiss, so ročno izdelani v resnično edinstven modni artikel z elegantno-športnim pridihom. Elipsasta oblika in minimalističen dizajn očal odraža elemente novega MINI Clubmana.

P90187384_highRes
Mlad oblikovalec Alberto Premi slovi po kombiniranju tradicionalnega čevljarstva z urbanimi stilističnimi elementi.

Alberto Premi: moški čevlji

Čevlji iz kolekcije MINI Gentleman’s Collection so izdelani iz kombinacije ročno rezanega, najfinejšega usnja za zgornji del in ultralahkega mikro podplata. Mlad oblikovalec Alberto Premi slovi po kombiniranju tradicionalnega čevljarstva z urbanimi stilističnimi elementi. Prisega na inovativne materiale, nekonvencionalne barvne kombinacije in dognane detajle – tako kot MINI.

P90187383_highRes
Torba se lahko uporablja kot nahrbtnik, aktovka ali naramna torba.

Pijama: moška torba

Za blagovno znamko Pijama stojita modna oblikovalka Monica Battistella in arhitekt Sergio Gobbi. Pri izdelavi torbe za kolekcijo MINI Gentleman’s Collection sta uporabila kakovosten neopren.

Torba se lahko uporablja kot nahrbtnik, aktovka ali naramna torba. Domiseln sistem notranjega žepa zagotavlja maksimalen prostor za shranjevanje. Torba se ponaša s svojo stilsko prilagodljivostjo.

P90187385_highRes
»Eleganten, svetovljanski in majhno skrivnosten«.

Paola Bottai: moški parfum

»Eleganten, svetovljanski in majhno skrivnosten«. S temi pridevniki italijanska izdelovalka parfumov Paola Bottai opisuje parfum iz kolekcije MINI Gentleman’s Collection. Svoje obrti se je naučila na Inštitutu za parfumerijo v francoskem mestu Grasse in je kot specialistka za moške dišave podpisana pod različne produkte – vse od klasičnih parfumov do negovalnih krem za brado.

Proraso: moški komplet za britje

Oblikovanje brade je s kompletom za britje iz kolekcije MINI Gentleman’s Collection še posebej enostavno. Komplet sestavljajo klasičen brivski čopič, krema za pred britjem, krema za britje in balzam za po britju v posebno izbranem brivskem stilu.

Komplet je zasnovala blagovna znamka Proraso, ki je to kakovostno formulo – na osnovi evkaliptusa – kar sedemdeset let varovala kot zaklad. Embalažo kompleta je oblikoval italijanski ilustrator Pietro Nicolaucich, ki je že sodeloval z znamkami Moschino, Sisley, Etnies in Nike.