V slovenske kinematografe 12. marca prihaja še en pravljični spektakel z izvrstno igralsko zasedbo, dih jemajočo scenografijo in bogato kostumografijo. Film Pepelka je nova adaptacija nepozabne Disneyjeve risanke, ki se močno drži izvirnika iz leta 1950. Kultna pravljica o steklenem čeveljcu, ljubki Pepelki, princu in hudobni mačehi je tako dobila še filmsko različico, ki bo zagotovo navdušila ljubitelje klasičnih pravljic s srečnim koncem.

Film, ki sledi izvirniku iz leta 1950

Sodobna adaptacija pravljice o Pepelki je čaroben film, ki sledi Disneyjevemu risanemu izvirniku iz leta 1950. Kultna pravljica, katero so priredili tako Charles Perrault kot brata Grimm, navdušuje staro in mlado že od nekdaj. Dobro znana zgodba o deklici, ki ji dobrohotno umirajočo mamo nadomesti zlobna mačeha z ošabnima hčerama.

Pepelka se po najboljših močeh trudi ugoditi zahtevam nove družine, a je po očetovi smrti prepuščena milosti in nemilosti novih družinskih članic, ki jo imajo za služkinjo. Čeprav se nad njo znašajo na vsakem koraku, Ella upošteva mamin nasvet ter »ohranila pogum in prijaznost«.

V sodobni adaptaciji filma Pepelka se osrednja protagonista srečata že pred samim plesom.
V sodobni adaptaciji filma Pepelka se osrednja protagonista srečata že pred samim plesom.

Njeno dobroto kmalu poplača dobra vila, ki ji pričara popolno obleko in steklene čeveljce, s svojo čarobno podobo pa popolnoma očara princa pa tudi vse prisotne na grajskem plesu. A kmalu odbije polnoč, Pepelka odhiti domov preden se kočija spremeni v bučo, zaljubljenemu princu pa pusti le stekleni čeveljc. Zaljubljenca nato čaka še dolga pot do srečnega konca, saj mačeha in kralj skujeta drugačne načrte.

Izvrstna filmska zasedba

Vlogo Pepelke je režiser Kenneth Branagh, znan po režiji filmov Harry Potter in Dvorana skrivnosti, Thor, Valkyrie in drugih, zaupal ljubki Lily James, katero poznamo iz serije Downton Abbey, princa pa je prepričljivo odigral Richard Madden iz serije Igre prestolov.

Bogata in dovršena kostumografija je prava paša za oči.
Bogata in dovršena kostumografija je prava paša za oči.

Med zaljubljenca želi poseči z oskarjem nagrajena in ponovno odlična Cate Blanchett kot zlobna mačeha, svoje načrte pa imata tudi polsestri, Sophie McShera kot Drizella in Holliday Grainger kot Anastasia. Dobro vilo igra ekscentrična Helena Bonham Carter, ki nas je navduševala že v številnih filmih med njimi Klub golih pesti, Alica v čudežni deželi, večih filmih čarovnika Harry Potter in Les Misérables.

V Slovenskih kinematografih od 12. marca

Prvi napovednik filma je v le enem dnevu na spletu podrl vse rekorde gledanosti, saj si ga je v manj kot 24 urah ogledalo več kot 37,2 milijonov ljudi. Pravljični spektakel v slovenske kinematografe prihaja v četrtek, 12. marca, v distribuciji 2i Film. Ogledati si ga bo moč tudi v kinematografih Cineplexx.