V Sloveniji se je včeraj že tretje leto zaporedoma odvil ugledni mednarodni dogodek Elle Style Awards 2015 by Škoda, na katerem so na gala večerji v Grand hotelu Union podelili nagrade na modnem in drugih področjih.

Nagrade so podelili v sedmih kategorijah, in sicer: Modni oblikovalec, Elle ženska, Elle moški, Mladi talent, Oblikovalec modnih dodatkov, Model in Nagrada za življenjsko delo. Zadnjo in gotovo najprestižnejšo je za svoj doprinos na slovenskem modnem področju prejela mojstrica krznarstva, Milena Eber Štimac.

Revija Elle pa je ob robu dogodka Elle Style Awards praznovala tudi deseto obletnico izdajanja na slovenskem trgu, zato je bilo vzdušje še nekoliko bolj svečano. Mimogrede, med pestrim dogajanjem si se na podelitvi Elle Style Awards lahko za nekaj trenutkov prelevil v zvezdo z naslovnice revije Elle.

A photo posted by Anže Frantar (@anzefrantar) on

Letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2015 by Škoda po kategorijah z obrazložitvami:

Življenjsko delo: Milena Eber Štimac – Najprestižnejšo nagrado večera je prejela velika mojstrica krznarstva, Milena Eber Štimac. Ta je po prevzemu Krznarstva Eber v svoje roke sčasoma poskrbela za prevetritev tradicije in koncept krzna kot večne klasike oplemenitila s trendovskim pristopom. Ljudi je ozaveščala, da so krznena oblačila ekološka, in hkrati z izostrenim občutkom za estetiko mednje ponesla prepričanje, da so primerna za vse priložnosti in vse generacije.

Nagrada za življenjsko delo: Milena Eber Štimac
Nagrada za življenjsko delo: Milena Eber Štimac

Dolgoletna tradicija Krznarstva Eber je z Mileno Eber Štimac doživela preporod; krzno pa je z njenim unikatnim kreativnim dotikom pri nas postalo in ostalo večni trend v modi, ki se ves čas spreminja. 

Kategorija Modni oblikovalec: JSP, sestrskemu dvojcu, razpetemu med Ljubljano in Beogradom, iz leta v leto uspeva oblikovati kolekcije, ki jih zaznamujejo urbanost, ženstvenost in vojaška strogost hkrati. Elle prepoznava in ceni njun edinstveni modni izraz ter s podelitvijo nagrade v kategoriji Modni oblikovalec želi doprinesti k njunemu uspehu tudi na tujem trgu.

Nominiranci v kategoriji: Maja Ferme, Dajana Ljubičić in JSP.

Kategorija Elle ženska: Nika Zupanc
Kategorija Elle ženska: Nika Zupanc

Kategorija Elle ženska: Nika Zupanc – Izdelki Nike Zupanc so del uglednih oblikovalskih podjetij, njene zbirke v omejeni izdaji in konceptualne instalacije so razstavljene po vsem svetu. Navdušuje dejstvo, da iz njenih stvaritev vsakič znova diha premišljena ženstvenost, ki je kot diskreten poklon sodobni ženski.

Nominiranci v kategoriji: Jasmina Cibic, Regina Križaj in Nika Zupanc.

Kategorija Elle moški: Jaša Mrevlje–Pollak – JAŠA je umetnik svetovnega formata, ki je letos na beneškem bienalu predstavljal Slovenijo. Njegovi projekti, katerih vodilo je sodelovanje, navdušujejo občinstvo, revija Modern Painters pa ga je uvrstila celo med stoterico umetnikov na svetu, na katere je treba biti pozoren. Elle pozdravlja njegov apel ponovni vzpostavitvi skupnosti in solidarnosti ter čistosti komunikacije.

Nominiranci v kategoriji: Peter Bratuša, JAŠA in Gregor Luštek.

Kategorija Mladi talent: Hana Karim
Kategorija Mladi talent: Hana Karim

Kategorija Mladi talent: Hana Karim – S svojim talentom je Elle prepričala oblikovalka nakita, ki v sebi nosi pogum, da lahko sledi svoji življenjski zgodbi in jo preliva v unikaten nakit, spominjajoč na miniaturne skulpture, prefinjene porcelanaste umetnine, od katerih vsaka nosi svojo zgodbo za vse tiste, ki jih ni strah drznosti.

Nominiranci v kategoriji: Hana Karim, Sara Valenci in Anja Šlibar.

Kategorija Oblikovalec modnih dodatkov: Milenika Shoes – Milena Hrastnik in Dušan Franc Hrastnik
Kategorija Oblikovalec modnih dodatkov: Milenika Shoes – Milena Hrastnik in Dušan Franc Hrastnik

Kategorija Oblikovalec modnih dodatkov: Milenika Shoes – Milena Hrastnik in Dušan Franc Hrastnik – Izpod rok Milene in Dušana Franca prihaja enkratna, ročno izdelana obutev, polna detajlov, kot je črno-bela črtasta peta, ki je postala njun zaščitni znak. Milenika Shoes je Elle osvojila s prodorno izvirnostjo, inovativnostjo in vizijo, ki ne ostaja doma samo na skicah, temveč življenje najde v barvitih kolekcijah čevljev, ki jih ženske še kako obožujemo.

Nominiranci v kategoriji: Milenika Shoes, Vandalimorale in Different.

Kategorija Model: Prisha Justinek Alfirev
Kategorija Model: Prisha Justinek Alfirev

Kategorija Model: Prisha Justinek Alfirev – Prisha je dekle, ki v modnem svetu tako s svojim videzom kot s karizmo pušča svoj pečat. Slovensko občinstvo je že osvojila, letos pa se je zasidrala še v srcih tujih modnih oblikovalcev, kjer je s svojo držo in korakom opazno oživljala modne kombinacije. Elle Prisho prepoznava kot model z obetavno prihodnostjo.

Nominiranci v kategoriji: Prisha Justinek Alfirev, Barbara Vasle in Nika Gomezel.